Bildskärm, skrivare, PC och mycket mer till det perfekta hemmakontoret!

Du tar en lugn morgon och äter en lång och god frukost. Klädd i myskläder slänger du dig i soffan med datorn i knäet och sätter igång. Eller balanserar du en budget med ena handen samtidigt som du vaggar en skrikande bebis med den andra? Det finns många olika typer av hemmakontor, några är självvalda och andra pga omständigheter, men faktum är att både du och din arbetsgivare tjänar på att du är så effektiv som möjligt när du ska arbeta hemmifrån. Vad som är det perfekta hemmakontoret varierar från person till person, men vi har valt att fokusera på de två områden vi menar är de viktigaste.

Effektivitet på hemmakontoret

 

För att uppnå samma effketivitet hemma som på arbetet bör din arbetsstation så långt det är möjligt återskapas hemma. För dig som har gott om plats innebär detta oftast en stor eller flera små skärmar, dockningsstation, mus och tangentbord. kanske också en webkamera och ett headset för att kunna hålla kontakt med kontoret.

Om man t ex måste sitta vid köksbordet, och inte  önskar att ha ett kontor stående finns det som tur är enklare lösningar som enkelt kan tas fram och tas bort men som ändå gör att du kan arbeta effektivt.. Med en extraskärm, mus/tangentbord och ett bra headset får du i stort sätt  gjort de flersa arbetsuppgifter hemma.

"Mitt hemmakontor är vid köksbordetet, min sambo är dock inte intresserad över att ha en 40" bildskärm, dockningstation, kontorsstol etc stående i köket. Min lösning är därför att ha en extra 24" bildskärm och mus/tangentbord ståendes i garderoben. Det tar mig max fem minuter att ta fram utrustningen och jag arbetar mycket mer effektivt och ergonomiskt med detta istället för att sitta med endast den bärbara datorn." Eirik Løver  - Komplett Företag Norge

Läs mer om hemmakontor Klicka här

 

Förslag till dig med gott om plats

 

 

 

Förslag till dig med begränsad plats

 

Ergonomi på hemmakontoret

 

Om man planerar att tillbringa många timmar på hemmakontoret bör man självklart börja tänka på ergonomin. Sitter man hela dagen framför datorn på jobbet och därefter sätter sig ner på hemmakontoret för att bli färdig med det man inte hann under dagen kommer kroppen snart säga ifrån att detta inte är någon bra idé.

Om kroppen börjar säga ifrån, eller ännu hellre du tänker på ergonomin innan det är "för sent" är det tre produkter vi menar är ett måste; ergonomisk mus och tangentbord, skärnar med stativ som kan justeras och en bra kontorsstol.

 

Ergonomi