Entrecote med mozzarella och tomatsallad

4 portioner

Ingredienser:

Entrecote

  • 800 g Entrecote
  • 1 st. Broccoli
  • 4 msk Olja (Rapsolja)
  • 2 tsk Salt
  • 0,2 tsk Malen svartpeppar

Persiljeolja (gremolata)

  • 20 g Persilja (färsk)
  • 2 klyftor Vitlök
  • 1 st. Citron
  • 1 dl Olivolja

Tomatsallad

  • 400 g Små coctailtomater
  • 200 g Mozzarella
  • 1 st. Rödlök
  • 20 g Basilika (färsk)
  • 8 msk Olivolja
  • 4 msk Balsamvinäger
  • 2 tsk Socker
  • 0,2 tsk Salt

Så här gör du:

Sätt på Sous Vide Gourmet Cooker och ställ in temperaturen på 55 grader C, så att den är klar för användning när köttet är förberett.

PERSILJEOLJA: Ha persilja, vitlök, rivet skal av citron och olivolja i en skål och kör det med stavmixer till en persiljeolja (gremolata). Smaka av med salt och peppar.

ENTRECOTE: Lägg köttet i en Food Sealer-påse och smörj persiljeoljan över och runt köttet. Vakuumförpacka köttet i vakuumpackaren. Lägg påsen med köttet i vattenbadet på 55 grader C i 2 ½ timma.

TOMATSALLAD: Skär tomat och mozzarella i skivor och finhacka löken. Lägg sedan ut dessa ingredienser på en tallrik, krydda med salt, socker, olivolja och balsamvinäger och toppa med basilika.

ENTRECOTE: Värm en stekpanna och häll i rapsoljan. Stek köttet lätt på varje sida så att du får en stekyta. Låt köttet vila på tallriken under tiden du gör klart broccolin.

BROCCOLI: Stek broccolin i pannan tills den får färg. Stek den därefter i ugnen på 180 grader i 5 min. Krydda med salt och peppar.

BON APPÉTIT!

Bosch MSM67170, Stavmixer Stav- og håndmiksere
Tillgänglighet: 6 st i lager (1-2 vardagar leveranstid)
849:-