Styla håret med testvinnaren!

Vi lät sex killar testa sex olika hårvax, och de var alla överens om en favorit.

Urvalet av hårvax och styling för män har vuxit sig större med tiden, och det är ju bra, men det är lätt att gå vilse i djungeln av produkter när valen blir många. Och låt oss bara inse att killar ofta faller in i vanor när det kommer till stylingprodukter och gärna använder samma produkt år efter år. Just det har vi tänkt utmana.

Vi lät sex av Kompletts anställda testa sex olika hårvax för att se om de var villiga att bege sig ut på okänt farvatten och kanske hitta en ny favorit. Här har du resultatet.

 

Jan Thomas Extreme Sculpting Wax - 129:-

Det här är ett vax som är enkelt att applicera och jobba med, och formar håret lätt. Den är mjuk i konsistensen – något som gör att den fördelar sig bra på fingrarna och i håret. Killarna tycker att den luktar lite för sött, nästan som godis, men inte så pass att det är generande och efter ett tag la sig lukten. Designen på hårvaxet tycker de är okej. Vaxet ger en matt finish utan att ändra färg på håret (göra det mörkare), och det tyckte killarna var en bonus. Det är lätt att tvätta bort vaxet från händerna, även utan tvål. Vaxet håller frisyrer bra under dagen och natten, och är en stor favorit hos testpanelen! Hårvaxet tvättas också lätt ur med normal hårtvätt, någon man kanske inte skulle kunna tro eftersom det håller frisyren så bra. ”Med den här är jag helt blown away”, ”Mycket bra, Jan Thomas knows his stuff, uppenbarligen” är citat från testkillarna. Den här blev helt klart testets överraskande vinnare!
Betyg 6.

Id Hair Extreme Titanium - 159:-

Hårvaxet id Hair är hårt i konsistensen och måste därför värmas upp i händerna innan applicering. Den är lätt att styla håret med, och de flesta är eniga om att den här gör sig bäst till kort och torrt hår. Designen är enkel och lite tråkig. Lukten är söt, men god och inte för stark. Vaxet ger ett relativt matt resultat, men om du applicerar mer vax och jobbar in det ger det mer glans. Det är lätt att tvätta bort vaxet från händerna med tvål. Killarna tycker att vaxet håller bra på korta frisyrer, men med lite längre hår tycker de inte att frisyren håller hela dagen. Vaxet tvättas lätt ut ur håret vid små mängder, använder du lite större mängd av vaxet så måste man jobba lite för att få ut det. Bra helhetsintryck på kort hår. Rekommenderas.
Betyg 4.

Renati Strong Hold - 179:-

Detta är vårt bäst säljande hårvax, men hur står den sig i testet?
Renati är enkel att applicera om den värms upp lite i händerna först, och är lätt att jobba med både i kort och lite längre hår. Vaxet har en diskret lukt, något som kan vara en fördel för många. Testpanelen tycker designen är cool och lite ruff. Renati ger ett naturligt resultat med en matt finish. Den är lite seg att få av händerna, men med lite tvål och bra handtvätt så går det bort till slut. Vaxet håller frisyren mycket bra, speciellt om du har kort hår. Alla var eniga om att den var lätt att tvätta ur håret. Hårvaxet ger ett bra helhetsintryck och killarna förstår varför den säljer så bra. Ändå måste den se sig besegrad av Jan Thomas vax. En god andraplats.
Betyg 5.

 

Baruffaldi Ultra Matt Wax - 169:-

Ett mjukt och lite klibbigt vax som är lätt att applicera om man bara blir lite van med konsistensen. Luktar lite starkt, men väldigt gott, och det var flera i panelen som tyckte att den hade den bästa doften.  Designen är inget speciellt, helt ok. Det här vaxet ger ett matt resultat, men ger lite mer glans än hårvaxet Jan Thomas. Det är lätt att tvätta bort vaxet från händerna och i en vanlig hårtvätt försvinner den också lätt ur håret. Hårvaxet ger bra stadga dagen igenom, men frisyren börjar falla lite mot kvällen. Det var inga större minus med det här vaxet, men det nådde heller inte till toppen.
Betyg 4.

Woody’s Headwax - 169:-

Det här hårvaxet gav mest glans av alla hårvax i testet och gjorde sig inte lika populär som de andra hos killarna. Alla tyckte tyvärr att det här vart svårt att applicera och att det inte formade håret utan mer lade sig som en glansig hinna över håret. Lukten däremot är god och frisk, och designen sportig. Woody’s hårvax ger mycket glans till håret, något som gör att det ser vått ut. Vill man åt just  wet-looken är det här vaxet spot on. Vill du hellre ha ett vax som ger en matt look och bra stadga så bör du leta vidare. Alla tyckte den var svår att få bort från händerna, här var det tvunget att använda rikligt med tvål och skrubbning. Testpanelen tycker inte att vaxet håller frisyren bra och att håret fort känns platt. Vaxet var heller inte det lättaste att få ur håret och fyra av killarna fick schamponera i flera omgångar innan håret kändes rent. Det här blev dessvärre testets förlorare då ingen av killarna killar wet-looken.
Betyg 1.

Tigi Bed Head for Men Matte Separation - 159:-

Vaxet är tjockare än de andra i konsistensen och lite hårt, men mjuknar fort i händerna och blir då enkel att applicera. Lukten är diskret, men god, och emballaget är tufft. Tigis vax ger en matt och naturlig finish. Något svårare att skölja av händerna än några av de andra vaxen, men med lite tvål går det lätt. Det här vaxet ger bra stadga som varar nästan hela dagen, men några av killarna tyckte att frisyren föll mot kvällen. Det här vaxet gillade killarna i testpanelen, speciellt de med lite tjockare hår, och de flesta tyckte det påminde om Renatis hårvax som de tyckte var snäppet bättre.
Den här får betyg 5.