QLED TV. Next innovation in TV.

QLED står naturligtvis för en fantastisk bildkvalitet, men Samsung QLED är så mycket mer än så.
Vi har samlat allt under tre Q – Q Picture, Q Style och Q Smart.

 

Q Picture

QLED använder ett nytt Quantum Dot-material. Det är ännu effektivare än tidigare och ger både mer ljus och en större färgrymd (hela 99,8 % av DCI-P3). Men tillsammans är det ännu bättre, för med både ljusstyrka och färg klarar vi att återge utmärkt färg och kontrast även när det är ljust i rummet. Som under sommarhalvåret.

Måttet på hur väl en TV klarar detta heter färgvolym (color volume), och våra nya QLED-modeller klarar att återge 100% av färgrymden enligt CIELAB-standarden. Med så mycket ljusstyrka har vi kunnat skapa en helt ny panelstruktur som ger en mycket stor betraktningsvinkel.*

 

*CIELAB är en tredimensionell färgrymd, fastställd av Internationella belysningskommissionen (CIE) 1976.

Q Style

I Norden köps större TV än i någon annan del av Europa. Och med en stor TV blir det ännu viktigare att den på bästa sätt kan smälta in i hemmiljön. Samsungs QLED TV har verkligen tagit fasta på detta. Alla modeller levereras med ett elegant stativ i metall, som dessutom har en smart lösning för att dölja kablarna. Som alternativ finns två tillbehörsstativ; Gravity Stand är ett vackert vridbart bänkstativ som ger bilden en svävande känsla.

Studio Stand är ett golvstativ inspirerat av en konstnärs staffli. Alla externa enheter som digitalbox och spelkonsol, ansluts till One Connect-boxen via HDMI eller USB och ansluts till TV:n med en enda näst intill osynlig optisk kabel. Eftersom den är 5 meter lång har du stor frihet att placera tillbehören på valfri plats i rummet. Och om det behövs, finns en 15 meters kabel som tillbehör.

Om du önskar att montera TV:n på väggen, så väljer du Q Wallmount som fälls in i TV:ns baksida och placerar TV:n mycket nära väggen.**

 

**Mätt från TV:ns bakersta punkt, mellanrummet kan variera beroende på installation och väggens beskaffenhet.

Q Smart

QLED har samlat alla dina anslutna underhållningskällor i samma smarta meny. Oavsett om det gäller live-TV, spelkonsoler, mediaspelare eller dina favorit-appar med strömmade videotjänster, så hittar du dem sida vid sida i
vår Smart-hub. TV:n känner direkt igen de flesta digitalboxarna, och du kan då styra dem direkt med den snygga och smidiga fjärrkontrollen One Remote Control, så du slipper ha en massa olika fjärrkontroller liggandes på soffbordet. Nu kan du till och med spela dina PC-spel via TV:n eftersom vi byggt in stöd för Steam Link.

Q Picture

• Q Color – med Quantum Dot-teknik som klarar att åter ge 100 % färgvolym enligt CIELAB.*

• Q HDR 1500/2000 – med så kraftfull ljusstyrka får du fantastisk dynamik oavsett hur ljust du har i rummet.

• Q Viewing angle – med QLED får alla i soffan fantastisk bild, utan störande färgförskjutningar eller kontrastbortfall.

Q Style

• Invisible cable – koppla alla dina externa enheter till nya One Connect och anslut till TV:n med en 5 meter lång, diskret optisk kabel. Det ger dig mycket större frihet att möblera som du vill med din TV.

• Q Wallmount – med det nya smarta väggfästet kan du montera TV:n mycket tätt emot väggen**, eftersom hela fästet fälls in i TV:ns bakstycke. Dessutom kan du justera den som en tavla, och luta den framåt upp till 10 grader.

• Exklusiva tillbehör – som alternativ till den vanliga foten, kan du också köpa något av tillbehören; Gravity Stand, som är en unik metallfot som låter TV:n få känslan att sväva över bänken, och som dessutom är vridbart. Eller Studio Stand som är ett elegant golvstativ

Q Smart

• 2017 Smart hub – alla dina anslutna videokällor samlade snyggt och snabbåtkomligt. Oavsett om du ser på live-TV, strömmade appar, Blu-ray-spelare eller en spelkonsol, så samlas allt i samma enkla meny.

• Auto Detection – installationen blir otroligt enkel. TV:n kan snabbt identifiera de allra flesta externa enheter, och döper om ingångarna så att du hittar dem. Exempelvis ”Blu-ray” i stället för HDMI3.

• One Remote Control – När Auto Detection identifierat din enhet, kan du också styra den direkt med din One Remote Control så slipper ha du soffbordet fullt av extra fjärrkontroller.***

Samsung QLED is Quantum dot based TV

* CIELAB är en tredimensionell färgrymd, fastställd av Internationella belysningskommissionen (CIE) 1976.
** Mätt från TV:ns bakersta punkt, mellanrummet kan variera beroende på installation och väggens beskaffenhet.
*** Enheter som inte känns igen av Auto Detection kan inte styras av One Remote Control, men de kan ändå kopplas till TV:n via One Connect och styrs därefter via sin egen fjärrkontroll.