Priserna gäller vecka 41, 42 och 43 eller så långt lagret räcker

Møt vår vitvaruexpert!

Kanonpriser på modeller rekommenderade av vår expert

Vilka vitvaror är bra nog för dig, och vad är det bästa på marknaden? Vår vitvaruexpert, Kjell-Inge Yddal Aarset, har lång erfarenhet i branschen, och delar gärna med sig av sina kunskaper. Här hittar du svaret på hur mycket pengar du bör lägga på dina vitvaror för att det ska vara tillräckligt bra för ditt behov.  

 

 

 

Tvättmaskin

 En tvättmaskin är inte längre var det en gång var. Med massor av nya funktioner är det lätt att gå vilse i djungeln av begrepp och erbjudanden. Vår expert ger dig tre tvättmaskiner i olika prisklasser som täcker dina tvättbehov.

Vilken maskin ger dig mest för pengarna?

- Vår rekommenderade tvättmaskin från Electrolux är en bra förstagångsmaskin för småbarnsfamiljer. Den hanterar stora mängder tvätt, och med 1400 varv per minut får du bra centrifugering, så att dina kläder är redo för torktumlaren.

Vad skulle du rekommendera till hushållet med mycket smutstvätt?

- Alla tre maskiner vi har tagit fram är lämpliga för den här kundgruppen. Det kan ändå vara värt att investera det lilla extra, för att få en kolborstfri tvättmaskin, då undviker du att delarna i tvättmaskinen slits ut i förtid, och du kan ha den under en längre tid innan du måste byta.  

Och vad rekommenderar du om man ska ha det bästa?

- Då är det en bra och rymlig tvättmaskin med kraftfull centrifugering, som Miele WMH-maskinen. Den doserar rätt mängd tvättmedel med TwinDos-systemet, och med WiFi har du möjlighet att fjärrstyra tvätten, något som ger stor flexibilitet även från längre avstånd.

 

Torktumlare

De flesta av oss har inte tålamodet invänta att kläderna självtorkar. Dessutom blir en del material, som till exempel sängkläder och handdukar, mjukare efter en runda i torktumlaren. Produktchefen ger dig tre av våra modeller för att göra ditt val enklare.

Vilken torktumlare är tillräckligt bra för en som inte tvättar så mycket kläder?

- Enklare kondenstumlare som tar 7 kilo eller mer är ett bra val. Den billigaste AEG-tumlaren är perfekt för dig som inte torkar fulla maskiner dagligen.

Hur många kilo bör en torktumlare till en barnfamilj ta?

- 8 kilo är tillräckligt, dessutom är det användbart med en tvättmaskin som har värmepump inbyggd. Den kommer återanvända energin som i sin tur ger lägre strömförbrukning.

Vad får jag om jag lägger lite extra pengar på en torktumlare?

- Om du investerar lite extra i en bra torktumlare får du möjligheten att torka även den finaste ulltröjan. Med AEG AbsoluteCare kan du torka alla typer av kläder utan att det sliter på textilierna. Den har dessutom kolborstfri motor och kommer hålla i åratal.

 

Ugn

 Tillverkarna har gjort vägen till lyckad matlagning kortare. De olika programmen och stektermometrarna hjälper dig till det perfekta resultatet, och när jobbet är klart kan toppmodellerna bränna sig själv rena med hjälp av pyrolys. Yddal Aarset berättar vad som skiljer våra tre modeller åt.

Om du inte är en gourmet-kock, vilken ugn är tillräckligt bra?

- Vi kan tryggt rekommendera alla våra ugnar, men en Electrolux-ugn med UltraFanPlus kommer ge bra resultat och är mycket ugn för pengarna. Spishällen är som regel viktigare, då den används mer.

Vilka program bör en bättre ugn ha idag?

- En ugn med pyrolys är lätt att rengöra, det är praktiskt och värdesätts av många kunder idag. Om du går upp lite i pris får du med det och ofta även en inbyggd termometer som är praktisk för att lyckas med tillagning av kött.

Vad bör en hobby-kock kolla efter inför köp av en ny ugn?

- Det är vanligt att du får en större ugn när priset ökar, men det behövs inte ifall du inte ska laga kalkon eller andra platskrävande måltider. Miele H 2265 B är rymlig, enkel att använda, innehåller en mängd olika funktioner och är lätt att rengöra.

 

Spishäll

 Induktion har kommit för att stanna, en teknik som minskar responstiden så att du enklare får kontroll över grytorna. Med hjälp av flexibla kokzoner och rymligt med plats kan du, precis som en kock, briljera med flera grytor och stekpannor samtidigt. Perfekt för middagsbjudningarna.

Vad är basic när du kollar efter en ny spishäll?

- Jag skulle vilja säga att det är ett måste med induktionshäll. Det ger spishällen en responstid som är högre än gas. Vår billigaste rekommendation från AEG har det.

Vilken spishäll bör en familj som lagar mycket mat satsa på?

- En genomsnittsfamilj använder spishällen mycket. Därför är det en fördel med flexibla zoner som ger dig den stora friheten att använda olika storlekar på grytor och stekpannor på en och samma yta.

Vilka funktioner är de bästa på marknaden?

- Tre flexibla zoner är användbart när man lagar mat för flera. Miele KM6366 ger dig fyra kokzoner och hela 75 cm arbetsplatta. Con@ctivitity gör det dessutom möjligt för dig att styra ventilationen från spishällen.

 

Kombiskåp

Ett kombiskåp kombinerar frys- och kylfunktion och är praktiskt för dig med ett mindre hushåll. Vår expert har tagit fram tre rekommendationer i olika prisklasser och volym.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diskmaskin

Vår expert har plockat ut tre diskmaskiner som garanterat tar sig an disken. Vilken modell du ska välja beror på ditt behov, önskad livslängd och vad du har för budget.

 

 

 

 

 

 

 

 

Integrerad diskmaskin

Alla de tre utvalda integrerade diskmaskinerna har vi just nu till extra bra priser. Med ny diskmaskin blir dina kuvert diskade snabbt, rent och torrt, dessutom väl dold i din läckra köksinredning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dammsugare

Dammsugare är en viktig del i städningen, och ditt inköp kan bli din nya hjälte när du ska göra rent hemma. Med bra kraft och ergonomisk utformning går städningen som en dans.

 

 

 

 

 

 

 

 

Strykjärn

Strykning är en tråkig men nödvändig syssla, med bra utrustning går det både snabbare och blir enklare. Välj strykjärn efter ditt behov, och i den här kampanjen kan du spara både stryktid och pengar.