Julklappstips från vår expert

Produkter för personvård är perfekt att ge bort i julklapp till dig själv eller till andra. Philips har ett stort utbud av produkter för personvård och det kanske blir enklare att välja rätt modell, efter att du har läst expertråden från vår inköpschef, Lene Thoresen.

 

Det finns mycket pengar att spara om du skippar frisörbesöket varje gång du behöver fixa håret. Med en hårklippare i hemmet kan korta frisyrer fixas i ett svep, och priset för produkten sparar du in efter bara några hårklipp. Med hjälp av den medföljande hårkammen och digitala längdinställningen får du full kontroll över längden på både stora och små huvuden i familjen.

 

Philips HC9450/15 Hårklippare Hårklippare

Philips HC9450/15 Hårklippare

400 längdinställningar: 0,5mm til 42mm.
(13)
Inte i lager. 7 st. redo att skickas den 8 december 2022
779:-

Hårklippare till hela familjen

Vem behöver en hårklippare?

- Jag har använt hårklippare i flera år hemma, både på min man och på mina barn. Det har sparat oss mycket pengar och tid.

Hur ska man tänka när man väljer hårklippare?

- Alla våra Philipsprodukter klipper bra, men 9000-serien har fler längder att välja mellan, perfekt för ett hushåll som ska dela på en hårklippare, eller till den som vill variera längd på frisyren lite då och då.

Vilken modell är kundernas favorit?

- HC9490 är en bästsäljare hos oss. Troligtvis beror det på att när man köper en hårklippare så används den ofta mycket, och då vill man ha en hårklippare som är enkel att rengöra. Den här modellen har dessutom en något mer kraftfull motor som klarar av att klippa tjockt hår.

 

En groomingmaskin är ett verktyg för hårborttagning från topp till tå. Maskinerna är enkla att använda och lätta att rengöra, resultatet är en nära rakning utan skärsår och  irriterad hud. Några av våra produkter har upp till 120 minuter batteritid och kan användas i duschen.

 

Grooming för hårborttagning på hela kroppen

 Vad är skillnaden mellan en groomingmaskin och multigrooming?

- TT2040 är en groomingmaskin och kan endast användas till kroppen, medan serierna 5000 och 7000 har verktyg till både ansiktshår och kropp. De två sistnämnda är årets modeller som jag tror stort på nu till julhandeln.  

Kan en groomingmaskin användas i duschen?

- Ja Philipsmodellerna i 7000-serien kan användas i duschen, något som är både praktiskt och hygieniskt. De två andra modellerna kan du inte använda i duschen, men även dem tål vatten och är därför enkla att rengöra.

De Philips rakapparater som vi säljer är designade för rakning av ansikte och hals, och ger en nära och jämn rakning i hela ansiktet. Modellerna kan användas till torr eller våt rakning, med rakgel eller skum och har olika inställningar för optimal rakning som passar dig.

 

Med en bra rakapparat blir rakningen lekande lätt

Vilken rakapparat skulle du ge bort till din man?

- Endast det bästa är bra nog för min man, skrattar Lene.  Men skämt och sido, jag skulle nog ha gett honom en 9711/31 eftersom han använder rakapparaten dagligen, och den här ger slät rakning varje gång.

Vad rekommenderar du till den som ska köpa eller få sin första rakapparat?

- En AT899 är enkel att använda och är en bra rakapparat för unga män, dessutom får du den till ett bra pris.

Hur är dessa att ta med sig på resan?

- Med modellen som heter S9031 medföljer en praktisk förvaringsväska, perfekt till honom som reser mycket, och i den medföljande väskan finns det även plats till andra hygienartiklar.

Vad är V-track?

- Det är Philips patenterade huvud där precisionsbladen positionerar varje hårstrå försiktigt i optimal position. Tack vare det avlägsnas även hår som ligger platt eller har annan längd, och resultatet är 30% tätare rakning.

 

Vi har ett brett sortiment av produkter för trimning av skägg, som är perfekta att ge bort i julklapp. Det heter inte längre ”Jag har inte tid, jag måste trimma skägget”, för med Philips skäggtrimmer tar det nämligen inte lång tid att trimma ansiktshåret, oavsett längd. 

 

Skäggtrimmers för det optimala skägget

Vem behöver en skäggtrimmer?

- Både män med helskägg och de som vill ta bort skägget kan ha glädje av dessa. En skäggtrimmer är ett bra hjälpmedel för att hålla den formen du önskar på skägget.

Passar dessa både till långt och kort skägg?

- Oavsett längd bör man trimma skägget för att få ett rent resultat. De som sparar bör också trimma för att få en fin form på skägget. Oavsett längd bör du raka runt skägget för att få fina övergångar till hals och kinder, även sidorna bör trimmas för att det inte ska bli en rund form på skägget.

Vad innebär laserstyrd trimmer?

- Med en laserstyrd trimmer får du enkelt rena och fina linjer när du stylar skägget. Du trimmar kanterna efter en röd laserlinje, som även är till hjälp för att få symmetri mellan båda sidorna av ansiktet.

 

Är du trött på att raka generande hårväxt? Med en epilator eller IPL hemma behöver du inte raka dig lika ofta, du kan till slut vara så gott som hårfri i upp till åtta  veckor.  Perfekt för armhålor, ben och områden som du rakar ofta. Med en IPL och epilator får du samma resultat som hos skönhetssalongen.

 

Långvarig hårborttagning

Vem bör köpa dessa?

- En IPL ger ett mer långvarigt resultat än en epilator och ladyshaver, så en person som värdesätter att slippa raka sig ofta bör köpa det. IPS är praktiskt att använda innan semestern eller i början av sommaren, eftersom att du är hårfri i ungefär åtta veckor.

Hur ofta måste du använda epilator och IPL?

- Det varierar från person till person, och IPL och epilator är olika. Men för en IPL är det viktigt att upprepa behandlingen var fjärde till åttonde vecka för ett långvarigt resultat upp till åtta veckor. Efter endast fyra behandlingar kommer du uppleva en reducerad hårväxt på upp till 75%,

Gör det ont?

- Om du använder apparaterna rätt kommer du inte känna obehag under behandlingen, därför är det viktigt att läsa bruksanvisningen noga. Philips rekommenderar att man använder IPL efter att man har tagit bort håret med ladyshaver eller epilator.

Kan alla använda IPL?

- Nej, IPL är inte för alla. Det är melaninhalten i håret som avgör om den hårborttagningsmetoden fungerar för dig. Det måste vara en färgskillnad mellan din naturliga hudfärg och din naturliga hårfärg för att produkten ska fungera. På varje kartong finns det en översikt över hår- och hudfärg, jag rekommenderar att man läser den innan man provar produkten. Dessutom har Philips 120 dagars nöjdhetsgaranti, om man inte är nöjd får man pengarna tillbaka

 

Elektriska tandborstar ger renare tänder

De flesta har fått höra av sin tandläkare att man bör använda en elektrisk tandborste, ändå är det fortfarande få som äger en. En tandborste från Philips är med andra ord den perfekta julklappen. De elektriska tandborstarna rengör skonsamt och säkert, utan att skada tandköttet, och du kommer bättre åt alla ställen i munnen än med en traditionell tandborste.

Varför bör man ha en elektrisk tandborste?

- Tandläkare rekommenderar elektriska tandborstar. Det är vanligt att man borstar för hårt, något som kan skada både emaljen och tandköttet. Dessutom kommer du åt alla ställen bättre.

Vilken tandborste ligger under flest julgranar i år?

Jag tror många kommer ge bort tandborsten som heter Philips FlexCare, med upp till tre veckor batteritid.

Vad är bra med toppmodellen Sonicare?

- På dessa kan du välja inställning efter vad du föredrar i borstkraft, perfekt om man har problem med ömma tandhalsar och ilningar i tänderna. Dessutom har den en  unik induktionsladdning i ett snyggt glas.

Är inte en svart en ovanlig färg på en tandborste?

- Vi ser att svart är populärt hos män, och en annorlunda färg gör det enklare att skilja på tandborstarna i badrummet.