Black-friday-experten
Vad erbjuds på Black Friday

Black Friday-experten på Komplett

Published at 02. nov 2020 13:59, Updated at 02. nov 2020 14:58

Det här är Black Friday-expertens insidertips


Intresset för Black Friday och Black Week är större än någonsin tidigare. Från och med lördagen den 21 november och till Black Friday den 27 november kommer Komplett att presentera hundratals erbjudanden på allt från elektroniska produkter som TV-apparater, datorer, headset, smartphones, surfplattor och smartklockor - till vitvaror och hushållselektronik.

Årets bästa deal gör både spelare och vanliga användare under "den svarta veckan", enligt Kompletts Black Friday-expert Pål Fredrik Berg:

- Det här är veckan på året då du hittar de största rabatterna. Så enkelt är det. Om du är på jakt efter ett bra fynd, oavsett kategori, är det den här veckan som gäller, säger Berg och tillägger:

- Vi har vanligtvis minst 1 000 produkterbjudanden under Black Week. Det här är varor som aldrig annars erbjuds till så billiga priser. Så det är svårt att inte hitta något du vill ha till ett mycket rabatterat pris!

Vi har ställt Kompletts Black Friday-expert ett par frågor om årets bästa kampanjvecka och försökt få några tips om vad som finns i rabatthyllorna 2020:


1. Hur stora rabatter pratar vi om?

Exakt vilka erbjudanden som kommer under Black Friday vet ingen innan själva dagen. Men Berg kan ändå ge några nyckelord:

- En trend är att många väntar på TV-apparater och datorer. Det här är också produkter man alltid kan spara mycket på under Black Friday.

Han lyfter fram erbjudandet på toppmodellen bland Samsungs TV-apparater från förra året: "Samsung 65'' Q90” kostar vanligtvis omkring 37 000 kronor. Under Black Week gick priset ned 46 procent till 19 000 kronor. Om du hellre var intresserad av en billigare variant, så reducerades priset på "Samsung 55'' Q7" med 40 procent - från 14 999 till 8 990 kronor.

Från förra året nämner han också den bästsäljande speldatorn "Complete Gamer a175", som erbjöds med en rabatt på 25 procent.

- Vi kan säga att det kommer att finnas liknande erbjudanden på TV och PC igen i år. Kanske några av Samsungs spelskärmar? Kanske en PC med en AMD-processor? Det finns också alltid en chans att den senaste generationens TV-apparater från Samsung, Phillips och Sony kommer att dyka upp, som de gjorde förra året, tillägger Berg.

 

2. Vilken typ av produkter är populära just nu? Kan vi förvänta oss att någon av dem erbjuds under Black Week?

Berg säger att man, som nämnts ovan, nu ofta är på jakt efter TV-apparater och datorer på Komplett.se. Men också att det finns många som är intresserade av bra headset:

- Speciellt de typiska, klassiska headseten från Bose och Sony säljs det mycket av. Speciellt Sony WH-1000XM4. Dessa är produkter av stort allmänintresse, och när de erbjuds som rabatterade kampanjvaror är det många som slår till. Detta är också headset som utan tvekan kommer att bli något billigare i framtiden.

 

 

Han säger att du förmodligen kommer att se erbjudanden för nya, trådlösa headset.

- HiFi, ljud och bild är en kategori som alltid har många bra erbjudanden under Black Week, påpekar han.

Men spelutrustning är också något som många har i sikte.

- Spelmus, tangentbord och spelheadset är alltid en vinnare under Black Week. För närvarande finns det också stort intresse för de nya grafikkorten från Nvidia. GeForce RTX 3000-serien är också mycket eftertraktad, nämner Berg.

Samtidigt är han tydlig med att det förmodligen inte är hos de senaste produkterna man hittar de allra bästa erbjudandena. Du som vill göra bra köp bör nog hellre vara uppmärksam på modeller från tidigare år:

- Iphone 12 har nu lanserats. Vi kan omedelbart säga att den inte kommer att inkluderas på Black Friday. Men vi kan garantera att det kommer att finnas upp till 50 bra erbjudanden på andra smartphones. Förra året hade vi till exempel rabatterade priser på flera äldre Iphone-modeller. Dessutom finns det också rabatterade surfplattor.


3. Hur tidigt ute bör man vara för att få tillgång till de bästa erbjudandena?

Black Week börjar natten till lördagen den 21 november. För dig som är intresserad att få de bästa erbjudandena, rekommenderar Berg att du gör dig redo vid midnatt.

- Under Black Week är det först till kvarn. Vissa erbjudanden finns i begränsade upplagor, och då är det viktigt att vara snabb. Jag skulle också hålla ögonen öppna natten till Black Friday den 27 november. Vi sparar många av de bästa erbjudandena tills dess.

Det bör nämnas att nya erbjudanden släpps varje dag under Black Week. Berg antyder att några godbitar antagligen också kommer att läggas ut längs vägen.


4. Har du några andra bra tips?

Ett bra tips från Berg är att använda önskelistan på Komplett.se. På så sätt kan du snabbt få en överblick och se om dina favoritprodukter erbjuds.

- Dessutom rekommenderar jag att köpa förbrukningsvaror, såsom laddningskablar. Det här är produkter som ofta minskas med cirka 50 procent. Då behöver du inte köpa den första och dyraste laddaren du hittar när laddaren skadas, tillägger Berg.

På frågan om han själv har några önskeprodukter svarar experten snabbt:
- Det måste vara VR-headsetet Oculus Quest 2. Jag testade det häromdagen, och det är helt fantastiskt, avslutar han och skrattar.

Oculus Quest 2 VR-glasögon VR glasögon

Oculus Quest 2 VR-glasögon

avancerat allt-i-ett-headset för VR 256 GB
(24)
100+ st i lager (2-3 vardagar leveranstid)
4 690:-