Prismatch*Prismatch*
,
Vad erbjuds på Black Friday

Detta är Black Friday-expertens insidertips

Publicerad 02. nov 2020 13:59, uppdaterad 15. nov 2021 10:18

Intresset för Black Friday och Black Week är större än någonsin. Från fredag ​​19 november, fram till Black Friday 26 november, presenterar Komplett hundratals erbjudanden på alltifrån elektroniska produkter som TV, PC, headset, smartphones, surfplattor och smartwatchs till vitvaror och hushållselektronik.

Vem som helst, inte bara spelaren kan göra årets bästa affär under "den svarta veckan", enligt Kompletts Black Friday-expert, Kjell Jørgen Hanstad:

Det här är veckan på året där du hittar de bästa erbjudandena. Så enkelt är det. Aldrig annars har vi så många starka deals samtidigt, dessutom till priser som man inte ser under resten av året. Vill du göra en bra affär, oavsett kategori, är det den här veckan som gäller. Här ska det mycket till om du inte hittar något du vill ha till extra bra pris, berättar Hanstad.

Vi har ställt ett par frågor till Kompletts Black Friday-expert om årets bästa erbjudandevecka och försökt få någon hint om vad man kan hitta på rabatthyllorna 2021:

1. Hur stora rabatter pratar vi om?

Exakt vilka erbjudanden som kommer under Black Friday vet ingen förrän den faktiska dagen men Hanstad kan ändå komma med några nyckelord:

En trend är att många väntar på tv och pc. Det här är produkter där det alltid finns mycket att spara under Black Friday.

Han lyfter fram erbjudandet på LG:s toppmodell av TV-apparater från förra året: LG 70'' 4K Smart TV 70PUS8505 som vanligtvis kostar 15 990,-. Under Black Week sänktes den med 50 procent, till 7 990. Om man var intresserad av en billigare variant sänktes Philips 58'' 4K Smart TV 58PUS7855 med 44 procent - från 8 990 till 4 990.

Från förra året nämner han även den mest sålda speldatorn, Komplett i145 Epic Gaming, som sänktes med 15 procent.

Vi kan nog säga att det kommer liknande erbjudanden på tv och pc även i år. Kanske några av AOC:s spelskärmar? Kanske en PC med AMD-processor? Det finns också alltid en chans att den senaste generationens tv-apparater från Samsung, Phillips och LG dyker upp, som de gjorde förra året, tillägger Hanstad.

 

 

2. Vilken typ av produkter är populära just nu? Kan vi förvänta oss att någon av dem erbjuds under Black Week?

Hanstad berättar att det, som nämnts ovan, söks mycket efter TV och PC på Komplett.no under dagen, men också att det är många som är intresserade av produkter för hus och hem:

Särskilt robotdammsugare blev populära förra året. S6-modellen från Roborock togs emot med glädje från våra kunder. Vi ser att robotdammsugare har varit en väldigt populär produkt de senaste åren, så det är inte konstigt att folk slog till när det blev erbjudande på dessa.

 

Han säger att man förmodligen också kommer att se erbjudanden på bland annat trådlösa headset.

HiFi, ljud och bild är en kategori som alltid har många bra erbjudanden under Black Week, påpekar han.

 Men spelutrustning är också något som många har i sikte.

Spelskärmar, SSD:er, spelmöss, tangentbord och spelheadset är alltid en vinnare under Black Week. Så om du behöver uppgradera spelriggen kan det vara smart att hålla ett öga på erbjudandena under ”den svarta veckan”.

 Samtidigt är han tydlig med att det nog inte är på de allra senaste produkterna man hittar de allra bästa erbjudandena. För den som är ute efter att göra bra köp bör man nog hellre uppmärksamma modeller från tidigare år:

Iphone 13 har precis lanserats. Vi kan omedelbart säga att det inte kommer att inkluderas på Black Friday. Men vi kan garantera att det kommer att finnas många bra erbjudanden på andra smartphones. Förra året hade vi till exempel ett rabatterat pris på flera äldre Galaxy-modeller. Dessutom finns det även rabatterade surfplattor.


3. Hur tidigt ute bör man vara för att få tillgång till de bästa erbjudandena?

Under Black Week är det först till kvarn som gäller, så vi rekommenderar att vara beredd när startskottet går den 19 november. Vissa erbjudanden kommer i begränsade upplagor och då gäller det att vara snabb.

Det ska nämnas att det släpps nya godbitar varje dag under Black Week, tillägger Hanstad.


4. Har du några andra bra tips?

Ett bra tips från Hanstad är att använda önskelistan på Komplett.se. På så sätt kan du snabbt få en överblick över om dina önskade produkter finns på erbjudandet.

Om han själv har några önskade produkter är experten snabb med sitt svar:

Det måste vara VR-headsetet Oculus Quest 2. Jag provade det häromdagen, och det är helt grymt, avslutar han och skrattar.