Prismatch*Prismatch*
,

När klockan ger dig rytmen

Publicerad 13. dec 2021 13:48, uppdaterad 31. maj 2022 13:22

Med musik och statistik på armen får du precis den lilla push du behöver för att få fart på kroppen.

Med en smartklocka har du ett generöst urval av appar tillgängliga direkt på handleden. Du kan hitta användbara verktyg för att hålla koll på sömn, hälsa, kost och naturligtvis även – tiden.

Om du har stora ambitioner att bli en bättre version av dig själv 2022 kan en smartklocka vara precis det du behöver för att lyckas.

 

Musikens puls

Nytt år och nya möjligheter! Smartklockan är ett fantastiskt träningsredskap som hjälper dig att hålla rytmen, både när det kommer till träning och akustisk.

Den smartaste funktionen är att flera smartklockor har stöd för Spotify. Vi kan lägga de dagar bakom oss då vi var tvungna att bära med oss en gigantisk mobiltelefon i en ficka som var alldeles för liten. Nu behöver du bara ett par hörlurar som stöder Bluetooth och en smartklocka, och sen är du redo att ge dig ut på dina favoritaktiviteter. 

Enligt denna artikel från Active Training har musik en enorm effekt på din träning. Forskningsrapporten de hänvisar till hävdar att musik gav 15 procents ökning av deltagarnas uthållighet. Det är ingen garanti för bättre träningsresultat, men vem springer inte lite snabbare med "Eye Of The Tiger" i öronen. Med upp till 32 GB lagringsutrymme finns det mer än tillräckligt med plats för att lagra alla olika poddar och spellistor du önskar.

Dessutom finns funktioner som kan hålla koll på dina träningsrutiner, kaloriförbränning och antal steg per dag. Om du har satt ett mål kan du också ställa in klockan så att den berättar för dig när det är dags att resa sig från soffan och gå ut genom dörren. Denna extra lilla push kan räcka för att följa upp de nyårslöften du satte i slutet av december.

Tyvärr har tekniken inte kommit så långt att den matar oss med självdisciplin än. Du måste göra jobbet själv!

Bort med bankkort och mobil

Det är svårt att prata om smartklockor utan att nämna alla geniala lösningar som ligger i det lilla armbandsuret.

Föreställ dig att du står längst fram i en kassakö men väl framme inser att du har glömt plånboken hemma. Var inte bekymrad, smartklockan kan rädda dig i många situationer! Flera smartwatch-leverantörer låter dig lagra bank- och kreditkortsuppgifter samt använda kontaktlös betalning, precis som när man använder kortterminalen i butiken. 

Klockan kan även vara en bra lösning när du vill ha en digital detox, då kan du lämna mobilen i jackan och istället njuta av umgänge med familj och goda vänner. När du inte vill vara online kan du aktivera "stör ej"-läget och bara leva i nuet. 

Med en smartklocka på armen får du alltid en fullständig överblick över den närvaro vi kallar livet.

Hitta din stil

Om du är orolig för att inte hitta en smartklocka som passar dig vad gäller designen kan vi försäkra dig om att det finns massor av olika färger och former på smartklockor.

Du kan välja mellan digital eller analog stil och remmar kan köpas i olika färger. Skärmstorleken beror på vilken modell du väljer, här kan du få allt från 38 mm till 48 mm.

 

Läs hur du kan träna smartare här.