GDPR

GDPR – En fördel för dig som Komplett-kund

Published at 02. maj 2018 10:28

Du har troligtvis hört talas om GDPR, men vad betyder förordningen för dig som kund? Här kan du läsa om vad reformen innebär för ditt kundförhållande med Komplett.se

Vad är GDPR?

EU:s nya reform om integritet, mer känd som GDPR (General Data Protection Regulation), är skapad för att förbättra din datasäkerhet mellan de Europeiska landsgränserna i EU- och EES-länder. Integritet prioriteras på Komplett och i den här artikeln får du information om hur vi jobbar för att följa den nya personuppgiftslagen.

    

En tryggare e-handel för dig som kund

Den nya förordningen blir en del av den svenska lagstiftningen och är en extra försäkring om att dina personuppgifter behandlas på ett lagligt sätt. Det kommer ligga ett större ansvar hos Komplett vid behandling och lagring av din kunddata, samtidigt som du kan genomföra dina köp på nätet på samma sätt som tidigare.  Med andra ord är GDPR enbart en fördel för dig som Komplett-kund.

 

Samtycke för SMS-utskick och nyhetsbrev

Ditt nuvarande samtycke är fortfarande giltigt. Det som är nytt är att du nu kan välja om du önskar erbjudanden och nyheter via SMS och/eller e-post samt att informationen kring ditt samtycke och vad det innebär är uppdaterad. Bland annat upplyser vi om vilken typ av information vi använder i våra nyhetsbrev.
Du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke. För att få översikt eller göra ändringar av ditt samtycke kan du enkelt gå in på "Min sida". Du kan också avanmäla dig i nyhetsbrevet/sms-utskicket.

 

Behandlingsansvarig och tredjeparter

Administrerande direktör hos Komplett.se bär det yttersta ansvaret för företagets behandling av personuppgifter. För att erbjuda en skräddarsydd köpupplevelse till dig använder Komplett externa samarbetspartners, men dina personuppgifter blir inte på något sätt missbrukade eller sålda till tredjeparter. Läs mer om vår behandling av persondata.

Integritetspolicy

I förbindelse med GDPR har vi anpassat och förenklat vår integritetspolicy. Här kan du läsa i detalj hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka typer av upplysningar det gäller. I policyn förklaras det vilken kundinformation du lämnar efter dig vid ett köp hos Komplett, och vilken information vi sparar i vårt system.

Integritetspolicy >

Ökad säkerhet för din kunddata

Det nya direktivet kräver att Komplett har fullständig översikt över företagets kunddata och ställer krav på säkerheten runt den. Vid ett eventuellt dataintrång, som kan ha betydelse för dina personuppgifter, följer Komplett reglerna för informationsplikt i GDPR.



Bättre villkor i 3 enkla steg

1. Bättre översikt över dina samtycken Vi har gjort det ännu enklare för dig att kontrollera och ändra dina samtycken (SMS och e-post) under ”Min sida”.

2. Rätt till insyn
Du har rätt till insyn och utlämning av de personuppgifter som vi har lagrade om dig.

3. Rättning, korrigering och radering
Du kan när som helst uppdatera dina personuppgifter på ”Min sida”. För att ändra namn på kontoinnehavare eller radering av personuppgifter, kontakta vår kundservice.