Sex Netflix-knep som alla bör kunna.

Sex smarta Netflix-knep

Published at 07. jan 2019 09:07, Updated at 10. jan 2019 09:13

Hitta bättre innehåll, kasta ut ”snyltare” och lär dig de viktigaste snabbkommandona.

Kasta ut ”snyltare”

Har du plötsligt börjat få upp serier under ”Fortsätt titta”, som du inte kan komma ihåg att du har tittat på? Då har du kanske en ”snyltare”. Upptäcker du misstänkt aktivitet är det bra att lösenord, så att du får ditt konto för dig själv igen. Gå in i Netflix-appen och logga in i din webbläsare, tryck på ”Konto” och ”Ändra lösenord”.

Upprätta ett ”sambokonto”

Kollar du på annat innehåll med din partner eller en vän, än när du är ensam? Upprättar ni en egen profil på ett användarkonto, kommer Netflix algoritm komma med förslag baserat på vad ni kollar på tillsammans. Med tiden som ni kollar mer, kommer rekommendationerna passa bättre och bättre till smaken ni delar.

Sök smartare

Sökfältet på Netflix är smartare än du kanske tror. Försök till exempel att söka efter genrer, specifika skådespelare, kategorier eller likande – och gärna också kombinationer. Då kommer du få upp förslag som passar din sökning, och du kanske upptäcker en serie du annars inte hade fått rekommenderat.

Radera streaming-historiken

Får du ständigt upp förslag baserat på en serie eller film som du inte gillade? Då kan du radera den från din historik, så att de rekommendationer du får blir ännu bättre. Gå till ”Konto” i appen eller i webbläsaren och klicka på ”Streamingaktivitet”. Tryck sedan på ”X” vid sidan av de aktuella episoderna eller filmerna du önskar radera från historiken.

Lär dig snabbkommandona

Pil vänster/höger: Spola tillbaka/fram

Mellanrumsknappen: Paus/start

Pil upp/ned: Ändra ljudvolym

M: Sätt av/på ljudet

F: Fullskärm

Escape: Avsluta fullskärm

Anpassa undertexterna

Kollar du på Netflix på din PC eller Mac kan du enkelt justera undertexternas utseende. Du kan bland annat ändra fonten, textstorlek och färg – så att texten blir enklare att läsa, eller får ett annat uttryck. Gå till ”Konto” på din webbläsare och tryck på ”Undertextutseende”.