Ett par som testar DJI Osmo Pocket

Fem anledningar till varför du ska köpa DJI Osmo Pocket

Published at 09. jan 2019 14:00, Updated at 09. jan 2019 14:09

Tycker du det är kul att filma i farten? DJI Osmo Pocket är den ultimata portabla kameran som kan hänga med dig på allt det roliga. Med Osmo Pocket kan du filma och ta bilder i hög kvalitet, så att du enkelt kan dela dina minnen i hög upplösning. Pocket är perfekt att ha i fickan, och återskapar världen precis som du ser den. Känner du till drönarkameran DJI Maverick Air? Då kommer du älska roliga Osmo Pocket, en kamera som är lekande lätt att använda.

1. Superhändigt format för stora ögonblick

Den lilla, men ändå så stora kameran är praktisk att ha med sig i fickan, den är drygt 12 centimeter och väger endast 116 gram. Osmo Pocket är en miniatyr som går att jämföra med andra kameror i ”gimbal-klassen”. Du får med ett praktiskt fodral som gör den extra enkel att ta med. Fodralet kan användas även med mobilen inkopplad så att kameran är väl skyddad.

Låt dig inte luras av storleken, den lilla rackaren levererar bilder och filmer i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund (fps). Har du mer avancerade kunskaper inom foto och film, finns det flera möjligheter att göra inställningar utöver bra auto-inställningar och filmfunktioner.  

DJI Osmo Pocket Videokameror

DJI Osmo Pocket

3-axlig handhållen kamerastabilisering, 4K/60fps video, 12 MP bilder
20+ st i lager (1-2 vardagar leveranstid)
3.480:-

2. Stabilitet på en ny nivå

Videokamera med ”gimbal” har funnits på marknaden länge, men Osmo Pocket levererar stabila filmer och bilder i miniformat, och det till en prislapp som är överkomlig för de flesta. Med tre axlar roterar kameran och ger optimal stabilisering när du rör dig. Panorama-funktionen låter dig dela den spektakulära utsikten exakt som du ser den.

Tracking-funktionen MÅSTE bara provas. Active Track låter dig markera ett objekt som rör sig i bilden, som till exempel en hund eller din vän. Utan att flytta sig kommer kameran att zooma in och följa huvudpersonen genom hela filmen. Fast Track är en annan användbar funktion som känner igen ansikten, så att du kan få fokus och klara bilder av ansikten i farten.

3. Enkel redigering

Du kan redigera direkt på den lilla LCD-skärmen, men genom att koppla till mobilen går redigeringen ännu enklare. En annan funktion som en perfekt för sociala medier är appen DJI Mimo. Den har ett läge som låter dig filma för Intagram i kvadrat, klippa, lägga på effekter och allt annat vi älskar att göra med bilderna innan vi lägger ut dem på sociala medier.

KOPPLA TILL MOBILEN: Genom att koppla mobilen till Osmo Pocket får du större skärm och kan enkelt redigera dina bilder. FOTO: DJI

4. Proffsinställningar

Med proffsinställningar kan du själv justera bildstorleken om du vill det, och även filma och fota i RAW-format. Du kan dessutom själv välja bort automatiska inställningar och ange ISO, bländaröppning och slutartid själv. Dessutom får du med massor av inställningar som låter dig utöka användandet av kameran, exempelvis NightShot, som är perfekt för filmning under dåliga ljusförhållanden.

5. Lätt att dela dina upplevelser

DJI har förstått att vi älskar att dela våra upplevelser i sociala medier och du kan därför ställa in filmning i kvadrat-format. Story Mode låter dig skapa filmsnuttar med filter, design och ljudspår som gör om dina filmer och får dem att se mer professionella ut. Filma i två timmar i 4K eller ännu längre med lägre upplösning. Stig Johannessen, sociala medier koordinator hos Komplett, har redan testat den lilla kameran och skulle gärna haft den privat också.

Vad skulle du ha använda den till?

Osmo Pocket är som gjord för influensers och flera bloggare har gett kameran bra lovord. Den är inte vattentät utan tillbehör, och kommer därför som ett tillägg till actionkameran från GoPro för min del. Kamerorna används på olika sätt. Ja tack till bägge delar säger jag.

TILLBEHÖR: Med tillbehör som Controller Wheel kan du snabbt växla mellan olika lägen och göra en exakt justering av din gimbal. FOTO: DJI