Prismatch*Prismatch*
Mill-element kan hjälpa dig få ner din elräkning och är snygga.
LÄCKERT OCH SMART: Den stilrena designen på Mills WiFi-element går hem hos de flesta. Här har vi monterat ett panelelement i stål, men du kan också välja att få det levererat med glasfront. FOTO: VG PARTERSTUDIO

Fem anledningar till att byta till WiFi-element

Publicerad 15. feb 2019 14:28, uppdaterad 30. sep 2019 12:17

Vi går mot kallare tider i landet. Med ett WiFI-element kan du värma upp ditt hem på ett smartare sätt och dessutom reducera din elförbrukning.

Enligt Eon står varmvatten för ungefär 20 procent och uppvärmning för ungefär 55 procent av den totala strömförbrukningen till svenska hushåll. Möjligheten att kunna styra uppvärmningen kan göra stor betydelse. Vår erfarenhet är att man kan spara mycket med hjälp av WiFi-element, säger Cato Bryn, administrativ direktör på Mill.

Vårt urval av Mill-element.

Här är fem anledningar till varför du ska överväga ett smart element:

1. Du kan spara ström

Enligt Bryn håller vi ofta hemmet lika varmt trots att vi inte är hemma, eftersom det kan vara tidskrävande att justera elementen manuellt. Men med WiFi-element kan du ställa in olika ”program” i appen, som gör att de reglerar temperaturen automatiskt – något som kan bidra till att du använder mindre ström.

2. Styr temperaturen oavsett var du är

Eftersom WiFi-element är kopplade till internet kan du med hjälp av appen styra dem var som helst i världen. Skulle du behöva ändra på ett av dina program, kan du enkelt göra det även om du inte är hemma.

3. Ökad komfort

- Komfort är också en viktig anledning till att använda WiFi-element. Du kan hela tiden följa upp temperaturerna i ditt hem via appen, och det är lätt att justera dem. Du kan till exempel dra upp värmen innan du kommer hem från semestern – eller innan du anländer till sommarstugan, säger Bryn.

4. Bestäm vem som kan styra

- I appen kan man lägga till flera användare, som till exempel familjemedlemmar, inneboende eller gäster. Den som står som administratör kan välja att dela hela hemmet eller endast enskilda rum, och kan också enkelt radera användare om det skulle vara nödvändigt.

5. Design

Ett traditionellt element är något man ofta försöker dölja, eftersom det inte direkt är någon snygg inredningsdetalj i hemmet. Ett Mill-element däremot kommer i snygg och stilren design som smälter in.