Prismatch*Prismatch*

Slipp irriterad hud och stickig utväxt

Över åtta av tio kvinnor i Norden använder rakning som primär hårborttagningsmetod. För de flesta av oss innebär det besvär som irriterad hud, inåtväxta hårstrån och stickig utväxt redan efter någon dag. Med Philips Lumea IPL slipper du bieffekterna av rakning, vaxning, eller hårborttagningsmedel och kan istället njuta av len och hårfri hud med långvarigt resultat.

 

 

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

IPL (Intense Pulsed Light) reducerar hårväxten upp till 75 % redan efter 4 behandlingar. För långvarigt resultat bör behandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka. Det är viktigt att du upprepar behandlingen enligt anvisningarna för att du ska uppnå bra resultat.

Så gör du:

YouTube Video -

 

Vem kan använda Lumea?

Philips Lumea fungerar effektivt på (naturligt) mörkblont, brunt och svart hår. Som med andra ljuspulsbaserade behandlingar, beror behandlingens effekt på nivån av melanin i håret. Melanin är det färgpigment i håret som absorberar IPL. Ljuspulsbehandlingar är inte effektivt på ljusblont, vitt/grått eller rött hår, eftersom hårstrån i dessa färger inte har tillräckligt mycket melanin. IPL-behandling är inte heller lämplig för personer med naturligt mörk hudton. Se om Lumea IPL passar för dig i matrisen nedan.

Se hela urvalet av Philips Lumea IPL här:

 

 

Vanlia frågor & svar

Hur känns det att behandla med Lumea?

  • Vid kliniska tester med Lumea har ingen av kvinnorna som använt Lumea IPL upplevt behandlingen som smärtsam, förutsatt att de använt rätt intenstitetsinställningar för deras hud- och hårtyp. Vissa kvinnorna upplevde en "varm känsla", "stickningar" eller "klåda" under behandlingen med IPL, men för de flesta försvann detta inom några minuter eller upp till en timme efter behandlingen.
  • För att vänja dig vid Philips Lumea, rekommenderar vi att du först testar hur det känns med den lägsta ljusinställningen. När du känner dig bekväm med detta, kan du öka ljusinställningen och fortsätta behandlingen. Men kom ihåg att behandling med Lumea IPL aldrig ska kännas obekvämt.


Ska jag vara försiktig med att sola efter jag behandlat?

  • Om du har solat, vänta 1-2 dagar innan du använder Lumea IPL. Du ska inte alls använda Lumea IPL om du har solbränd hud. Var medveten om att du alltid får en mörkare hudton efter solning, så använd kontinuerligt matrisen för hud- och hårfärg. Om du fått en mörkare hudfärg, anpassa alltid ljusintensiteten till en lägre inställning för att undvika hudreaktioner.
  • Din hud blir alltid mer känslig direkt efter en IPL-behandling. Vänta 1-2 dagar eller tills allt rodnad har försvunnit innan du exponerar behandlade områden för solen. Täck dessa områden när du går ut i solen eller använd solskyddskräm (30 SKF) i minst två veckor efter behandlingen.

 
När ska du inte använda Lumea?

  • Använd inte IPL hårborttagning om du är gravid eller ammar, och använd heller inte apparaten i närheten av piercingar, tatueringar, injektionsställen (t.ex. för insulin), pacemakers eller implantat.
  • Philips Lumea ska inte användas om du har medicinska tillstånd som hudcancer, epilepsi, kärlsjukdomar, immunsuppressiva sjukdomar, skadad hud eller har hudallergier för ljus. Om du tar mediciner som orsakar ljuskänslighet, rådgör med din läkare innan användning.