Njut av solen med gott samvete!

Det är alltid lika härligt när sommaren tittar fram med strålande sol och värme, men glöm inte att vara försiktig så att du inte bränner dig. Läs våra soltips nedan!

Soltips:

  1. Använd tillräckligt med solkräm. En tumregel är att du ska använda en hel näve solkräm för att smörja in hela kroppen.
  2. Smörj in dig innan solning och under solningen. Det är viktigt att du smörjer in kroppen och ansiktet med solkräm ungefär en halvtimma innan du går ut i solen och att du eftersmörjer flera gånger under dagens gång. Det är extra viktigt att smörja sig på nytt efter ett dopp eller om du har svettats mycket.
  3. Använd solkräm som skyddar mot båda UVA- och UVB-strålning. Det är också viktigt att använda en solkräm med tillräckligt hög solskyddsfaktor. Det är extra viktigt i början av sommaren när huden inte utsatts för sol på nästan ett helt år. Använd hellre för hög solskyddsfaktor i början av sommaren och lägre längre in på sommaren än tvärt om. Tänk aldrig tanken på att skippa solkrämen bara för att bli brun, det blir du ändå! Med solkräm får du en djupare och mer långvarig brun färg.
  4. Håll dig undan den starkaste solen. Mellan kl. 12 och 15 är solen som starkast och ska helst undvikas helt. Gör som spanjorerna och ta en siesta vid den här tiden.
  5. Skydda både huvudet och ögonen. En keps eller hatt skyddar både hårbotten och ansiktet och kan vara behaglig att använda under dagens gång. Med solglasögon slipper du att kisa hela dagen samtidigt som du skyddar ögonen och ser bra ut.
  6. Smörj in kroppen på kvällen med en bra after sun som skyddar och återfuktar huden. Om du inte har en after sun hemma så går det bra att använda en bra återfuktande hudlotion.