Lagring och backup till låga priser

Kampanjen varar till och med söndag den 30:e augusti och så långt lagret räcker.

SSD 

SSD, eller Solid State Drive, är snabba flash-baserade lagringsenheter utan rörliga delar. De är mer strömsnåla, låter mindre, blir inte lika varma och är som regel väsentligt snabbare än en vanlig hårddisk. En 2,5” SSD levererar hastigheter upp till 550 MB/s i läs- och skrivhastighet utöver att praktiskt taget inte ha någon söktid. De nya M.2 SSD-modellerna, som liknar en RAM-sticka till utseendet, har ännu högre hastighet på upp till 5 000 MB/s i läs- och skrivhastighet och laddar därmed både operativsystem, program och spel rekordsnabbt. En kombination som används ofta, eftersom priset på en 2,5” SSD är på en rimligare nivå, är M.2 NVMe + 2,5” SATA SSD. Du använder då en M.2 NVMe SSD till operativsystemet + några av dina mest använda spel och program, och 2,5” SATA SSD som lagringsdisk med större kapacitet.

HÅRDDISKAR 

Den gamla goda hårddisken som alla känner till! En pålitlig kämpe som lagrar din data till ett lägre pris per gigabyte. Perfekt till lagring av filmer, bilder och andra större filer, eller för dig som är i behov av en större lagringsenhet men inte vill att det ska kosta skjortan. Den fungerar utmärkt som ensam lagring i datorn också, men det går inte i alls lika snabbt som med en SSD. Behöver du massor av lagringsplats i din dator, men inte vill betala för mycket? Detta är för dig!

NÄTVERKSLAGRING 

Nätverkslagring definierar vi som lagringsenheter som är kopplade till nätverket. Dessa modeller ska vara robusta än vanliga hårddiskar som vi har i datorn och är skapade för att tåla att köra 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. En annan viktig skillnad är att dessa är speciellt skapade för NAS-enheter samt RAID-lösningar. En vanlig hårddisk är inte anpassad för detta. Det är självklart inga problem att använda dessa hårddiskar i en vanlig dator, det fungerar utmärkt där du får en säker och robust hårddisk – dock till ett något högre pris.
En NAS är en enhet som du fyller med hårddiskar och kopplar till nätverket. De enklare varianterna har vanligtvis plats till 2-4 diskar, medan de större kan ha betydligt fler. Detta är lagringsplats du får tillgång till via nätet, både ditt hemnätverk eller via internet när du är ute och reser. Du kan också ge tillgång till andra, till exempel vänner eller familj som bor på annan ort.

EXTERNA HÅRDDISKAR 

Externa hårddiskar finns i många varianter och storlekar. De fysiskt mindre modellerna klara sig ofta med ström direkt från USB-porten och är verkligen portabla, medan de större modellerna måste kopplas till elnätet. Fördelen är att du enkelt kan använda en extern hårddisk till att flytta data mellan olika datorer. Externa SSD börjar samtidigt nå en prisnivå där fler och fler kan börja använda dem. Dessa hårddiskar passar perfekt för dig som har ett jobb eller en hobby inom kreativa genrer, som bild, ljud och video m.m. Du kommer spara många timmar på dataöverföring när du drar nytta av den höga överföringshastigheten som en SSD erbjuder.