Ghost of Tsushima lovar vacker samurajaction

Vad skulle du göra om hela din tillvaro vänds upp och ned? Om främmande soldater stormar ditt hem, och nästan alla du känner tvingas sätta livet till?

Vi reser tillbaka i tiden, till sent 1200-tal. Det mongoliska riket breder ut sig över Asien, siktet för nästa erövring är riktat mot japanska fastlandet. Som en nagel i ögat finns dock ön Tsushima, vilken blockerar vägen för den enorma invasionsflottan. Det stoppar dock inte mongolerna, utan år 1274 kliver de i land för att en gång för alla öppna vägen till Japan.

I Ghost of Tsushima tar du rollen som Jin Sakai, en av få överlevande samurajer efter den mongoliska invasionen av japanska ön Tsushima. Trots heroiskt motstånd har fienden vunnit första slaget, och Tsushimas framtida frihet hänger i en skör tråd. För att rädda sin älskade ö och hela Japan räcker det inte att Jin Sakai är samuraj, han måste utmana de gamla traditionerna och bli något mer, något dödligare han måste lära sig slåss enligt way of the Ghost.

Spelet tar plats i en öppen värld, som trots det bjuder på linjärt berättande glöm allt för stora valmöjligheter eller intrikata förgreningar. Fokus ligger i stället på Jin Sakai som person, och hur han över tid behöver samurajernas ädla väg bakom sig för att ha en chans mot de mongoliska inkräktarna. Ghost of Tsushima utspelar sig i tredjeperson, och du kan anpassa din karaktär på flera olika sätt för att passa din stil.

Utvecklarna Sucker Punch utlovar med Ghost of Tsushima en helhet utöver det vanliga. Det ska kännas som att kliva bakåt 800 år i tiden, till en annan värld långt borta i Asien. Trots att spelet bygger på fiktiva karaktärer och med en egen tolkning av ön Tsushima är berättelsen förankrad i verkliga händelser, där mycket möda har lagts på att få världen realistisk. Det gäller inte minst grafiskt trots att Playstation 4 börjar bli till åren ser spelet fantastiskt vackert ut.

(18 minuter gameplay) 

Ghost of Tsushima lanseras den 17 juli 2020. Spelet är än så länge exklusivt för Playstation 4, men rykten gör gällandes att en Playstation 5-version redan är under utveckling.