GTA VI den okända framtiden för hyllade serien

Serien Grand Theft Auto är en av tidernas mest populära, och utvecklarna Rockstar är mer eller mindre branschens… ja, rockstjärnor. Från första spelets 2D-vy från ovan till den enorma öppna världen i GTA V – serien har alltid lyckats utmana, uppröra och pressa gränserna.

0
TIMMAR
:
00
MINUTER
:
00
SEKUNDER

Nedräknaren är en placeholder och kommer att uppdateras så snart spelet får lanseringsdatum.

Dags för ett nytt Grand Theft Auto

GTA V lanserades i september 2013, och börjar vid det här laget bli till åren. Spelet har visserligen finputsats och återpublicerats för PlayStation 4, Xbox One samt inte minst PC, men trots det – tiden börjar verkligen bli inne för ett nytt Grand Theft Auto.

Att Rockstar, som senast rullade ut hyllade Red Dead Redemption 2, förbereder GTA VI är knappast någon högoddsare. Däremot är ytterligare detaljer om spelet är väldigt få – vi vet egentligen inget alls. Vissa rykten talar om att handlingen flyttar från USA till Sydamerika, och andra pekar mot ett återtåg till Vice City

 

Framgångsrik modcommunity, och när kommer en PC-version?

Något vi dock kan vara säkra på är att det populära online-läget kommer att återvända, på ett eller annat sätt. Att uppdatera flerspelardelen med nya lägen, prylar och säsongsbetonade events har blivit en riktig kassako för Rockstar, inte minst i kombination med en stark modcommunity som själva skapar eget innehåll.

Grand Theft Auto VI kommer med all sannolikhet att lanseras för PlayStation 5 och Xbox Series X, någon gång tidigast våren 2021 enligt nuvarande rykten. Förr eller senare lär titeln också landa på PC – för GTA V tog det dock nästan två år efter konsolpremiären.

Var kommer GTA VI utspela sig? Vissa rykten säger Sydamerika, andra pratar om Vice City...

När kommer GTA VI till PC egentligen?