Hyllade Horizon Zero Dawn finns på PC

Civilisationen som vi känner den finns inte längre. Jorden domineras av maskiner, och människorna lever i stammar – långt från modern teknik. Men, varför?

Den utstötta jägaren

I Horizon Zero Dawn tar du rollen som Aloy, en ung jägare som inte riktigt platsar in utan i stället blir utstött av Nora-stammen. När främlingar attackerar byn kastas Aloy in i ett ofrivilligt äventyr, där hon gradvis lär sig mer om både sitt eget ursprung och vad som egentligen hänt med världen.

Resultatet är ett fantastiskt spel, och när 2017 gick mot sitt slut höll många Horizon Zero Dawn som en av årets absolut bästa titlar. Världen som Guerilla Games målar upp i spelmotorn Decima är inte bara orimligt vacker speciellt för att vara på PlayStation 4 utan också sprängfylld av berättelser och atmosfär.

Att tillsammans med Aloy lista ut vad som egentligen hände när maskinerna tog över är en upplevelse som räcker många, många timmar. Huvudberättelsen löper över olika miljöer, från snötäckta berg till tropiska skogar. Vapen som bågar och slangbellor blandas med futuristiska energisköldar och kanoner allt ett resultat av händelser hundratals år tidigare.

Till det kommer givetvis en hel hög färgstarka karaktärer, många med sin egen berättelse. Det resulterar inte sällan i sidouppdrag, som sakta men säkert hjälper till att förstå världen – både det som är, och det som en gång varit.

Nu är PC-versionen här

Ytterligare innehåll finns i expansionen Frozen Wilds. Det handlar om ett sidospår i Aloys äventyr, vilket utspelar sig i området the Cut. Här spyr bergen plötsligt ur sig mörk rök, och vanligtvis lugna maskiner beter sig som galna. Tillsammans med nya bekanskaper gäller det att lista ut varför, och om möjligt sätta stopp för det nya hotet.

Nu är det dags för ytterligare en grupp gamers att ta del av berättelsen. Horizon Zero Dawn är en tidigare Playstation-exklusiv titel som nu finns till PC, precis som Hideo Kojimas Death Stranding vilket bygger på samma spelmotor. Med PC-versionen kan spelare förvänta sig saker som högre upplösning och bildfrekvens samt större möjligheter att anpassa de grafiska inställningarna – bland annat bildkvalitet och FOV. Det blir också premiär för Horizon Zero Dawn med mus och tangentbord, vilket innebär ett nytt kontrollschema som går att justera fritt efter egna önskemål. Kort och gott, punkter som traditionellt skiljer PC-spel från konsolvarianter.

Vi på Komplett ser givetvis till att spela Horizon Zero Dawn på PC – gör du?

YouTube Video - Horizon Zero Dawn Complete Edition for PC – PC Features Trailer

Systemkrav för Horizon Zero Dawn: Complete Edition till PC

Vill du vara redo att sätta igång direkt? Då gäller det att ha koll på vad spelet kräver av din dator! Här är de officiella systemkraven.

Minimum

 • OS: Windows 10 (64-bit)
 • CPU: Intel Core i5-2500K eller AMD FX 6300
 • RAM: 8 GB
 • GPU: Geforce GTX 780 eller AMD Radeon R9 290
 • Direct X 12
 • Lagring: 100 GB ledigt utrymme

Rekommenderat

 • OS: Windows 10 (64-bit)
 • CPU: Intel Core i7-4770K eller AMD Ryzen 5 1500X
 • RAM: 16 GB
 • GPU: Geforce GTX 1060 eller AMD Radeon RX 580
 • Direct X 12
 • Lagring: 100 GB ledigt utrymme