Prismatch*Prismatch*

Uppgradera gamingen med nytt grafikkort

Kretsbrist, containerbrist och felparkerade fraktskepp – utmaningarna har varit många för den som vill uppgradera sin gamingrigg. De senaste åren har inneburit en enorm efterfrågan på alla tänkbara prylar, från konsoler till datorlådor – och inte minst grafikkort. Nu syns dock ljuset i tunneln, med flera modeller av både GeForce och Radeon i lager för omedelbar leverans. Vad passar då inte bättre än att uppgradera och hugga tag i något riktigt läckert spel där grafikkortet får jobba ordentligt?

Nvidia GeForce RTX 40-serien

Cyberpunk 2077 – dags att ge det en chans?

Let's face it – Cyberpunk 2077 blev inte den succé som utvecklarna CD Projekt RED hade hoppats på. Spelet plågades vid lansering av allt från buggar till dålig prestanda, och kritiken från fansen blev inte nådig.

Nu, lite mer än ett år senare, ser dock mycket annorlunda ut. Spelet har slipats i omgångar, där den senaste uppdateringen bland annat lägget till mer dynamiskt beteende bland alla människor som rör sig i staden. Till det har prestandan förbättrats avsevärt, vilket gör det enklare att njuta av den häftiga grafiken med bland annat ray tracing och läckra ljuseffekter.

Kort och gott – det har aldrig funnits ett bättre tillfälle att ta rollen som huvudpersonen V och göra kaos i Night City. Upplev staden, karaktärerna och intrigerna med grafikreglagen uppskruvade, så att neonljuset speglas i vattenpölarna när du blåser förbi på din futuristiska motorcykel. Med andra ord, ett perfekt tillfälle att verkligen lufta det där nya grafikkortet.

Horizon Zero Dawn – robotdinosaurierna tar över

När Horizon Zero Dawn lanserades exklusivt för Sony PlayStation 4 under 2017 var det många PC-gamers som kastade trånande blickar mot de mystiska robotorna i de lummiga, vackra miljöerna. Så i slutet av 2020 fick de sin chans – spelet rullades ut för PC, komplett med bland annat uppskruvad grafik samt rejält stöd för mus och tangentbord.

Med efterföljaren Horizon Forbidden West färsk ut från de digitala tryckpressarna är det ett perfekt tillfälle att kliva in i Aloys skor för alla som ännu inte testat Horizon Zero Dawn. Det vankas dynamiska och snabba strider, bländande vackra miljöer, en rejäl värld att utforska samt inte minst alla dessa mystiska maskiner som är allt annat än ofarliga. Och inte att förglömma, en fängslande berättelse – vad har egentligen hänt med världen?

Horizon Zero Dawn är helt enkelt ett spel som inte bör missas, och dessutom en perfekt kandidat för att pressa ditt nya grafikkort till max. Så spänn både, ladda väskan med medicinväxter och ge dig ut på äventyr bland maskinerna. Du kommer inte ångra dig.