En klocka är inte längre bara en klocka. Nu är det långt ifrån bara tiden som ett armbandsur kan visa dig, det har blivit smart.
Men vad ska du egentligen ha en smartklocka till? Behöver du verkligen den?

Vad är en smartklocka?

Smartklockor har fått sitt namn ifrån smartphones och de har den viktigaste funktionerna på en klocka, samlat har du en miniversion av de användningsvänliga telefonerna. De flesta mobilleverantörer har en smartklocka variant som enkelt kan kopplas till din mobila enhet.

Klockan blev utvecklad med tanken att ge publiken en snabb översikt över de viktigaste appar och funktioner, så att man med en snabb blick kan hålla sig uppdaterad i sitt digitala liv. Smartklockorna uppgraderas och anpassas efter ditt egna behov. De utvecklas ständigt nya appar och funktioner som är anpassade för smartklockor. Sätt in SIM-kort och använd den som mobil eller använd den som en smartklocka med GPS och mätfunktioner.

Information, e-post och meddelanden är alltid tillgängliga på din smartklocka. Med dessa kan du smygtitta på mobilen utan att behöva ta upp den och det är inte lika tydligt som om du kollar på mobilen. Klockan är ett perfekt hjälpmedel i en hektisk vardag. Om du för exempel väntar på ett viktigt besked och inte kan störa andra under möten, på jobbet eller privat, på bio eller när du är uttråkad under sammankomster. Med en smartklocka är du alltid på nätet utan att det ut över andra händelser i ditt liv, men om det ser så bra ut att kolla klockan ofta är en annan sak.

Vattentät smartklocka

Under sommaren är det toppen med en smartklocka. Med mobilen i tryggt förvar i en väska, minskar du chanserna för vattenskada under sommarens båtturer och badsemester. Med en intelligent klocka på armen kan du hoppa i havet samtidigt som du ser om folk försöker få tag på dig. Tänk på att alla smartklockor inte är vattentäta.

Design

När det gäller design är urvalet brett. Det finns en stor variation av färger och material. Urtavlan kommer i rund och fyrkantig design, och du kan välja olika bakgrunder eller vilka meddelanden/notiser du önskar att ha synliga på urtavlan. De flesta modeller har olika modeller av remmar i olika material som; plast, metall och läder. De flesta designer har i dagsläget en maskulin touch.

Trådlös laddning

Det finns också skillnader på marknaden. Några klockor kan laddas trådlöst, medan andra laddas med laddningskabel. Batteritid och uppladdningstid varierar också en del mellan de olika modellerna. Det kan värt att notera att klockorna som har färgskärm drar mer batteri och då måste laddas oftare.

Ta pulsen på livet

Flera av smartklockorna är väl anpassat för träning.  Och troligtvis kan du klara dig med en pryl mindre nu under träningen. Flera av klockmodellerna kommer med pulsmätare direkt i klockan, något som ger enkel tillgång till aktivitetsmätning utan att använda pulsbälte. Dessa läser avstånd, tid, puls genom funktioner som stegräknare och hjärtfrekvens.

BÄSTSÄLJARE PÅ KOMPLETT - JUST NU!