Kom ihåg at testa brandvarnaren

Hälften av alla bränder med dödlig utgång sker i hem som saknar fungerande brandvarnare. Se till att brandvarnarna funkar i ditt hem.Alla bostäder måste ha minst en fungerande brandvarnare. Den skall höras i alla sovrum. Det bästa är att ha sammankopplade brandvarnare. Då blir du varnad oavsett vart branden startar.

Alla brandvarnare bör testas med jämna mellanrum, helst en gång i månaden. Du kan testa genom att hålla in ”test-knappen” i några sekunder. Brandvarnaren skall börja tjuta, om den inte gör det måste du byta batteri och upprepa testet, eller eventuellt köpa en ny brandvarnare.

Housegard Origo Rökdetektorer

Housegard Origo

Optisk, Trådlös brandvarnare - 2-pack
(16)
Beställningsvara. Beställs vid order. Leveranstid 1-2 veckor.
449:-

Byt batteri varje år. Du borde byta batteri i brandvarnaren minst en gång per år. Gör detta till en husregel att byta batteri den 1 december, som är Brandvarnardagen. Ger brandvarnaren ifrån sig korta pipande ljud är det ett tecken på att batteriet börjar bli dåligt. Byt batteri med en gång och se till att det fungerar med hjälp av testknappen. Har brandvarnaren nytt batteri och den ändå inte reagerar så kan batteriet vara defekt.