Prismatch*Prismatch*

De viktigaste Netflix-knepen!

Ger dig den bästa upplevelsen

 

Smart har skannat internet och luskat fram de allra bästa Netflix-knepen, så att ditt Netflix-tittande kan tas till helt nya nivåer.

 

1. Kolla din nedladdningshastighet

Det är få saker som är mer irriterande än hackande bild, särskilt när man har lagt sig till rätta i soffan för en slapp Netflix-kväll. Är nedladdningshastigheten för låg blir inte serietittandet särskilt trevligt.

Tidigare i år lanserade Netflix ett eget lättförståeligt hastighetstest som testar din nedladdningshastighet på din lina, helt utan ”ping” och andra funktioner du antagligen inte har användning för särskilt ofta

 

Tillräckligt snabbt? Nätsidan Fast.com tar reda på om din nedladdningshastighet är hög nog för att streama filmer och TV-serier. FOTO: SKÄRMDUMP Fast.com

Du går enkelt in på nätsidan Fast.com och där ser du om nedladdningshastigheten är hög nog för att streama serier och filmer. Netflix har till exempel som krav en nedladdningshastighet på minimum 5Mbps för att streama i HD-kvalitet. Kolla de övriga hastighetskraven från streamingtjänsterna via den här länken: ://help.netflix.com/nb/node/306

Testet är kanske mest värdefullt när du inte använder ditt egna hemmanätverk och saknar översikt över hastigheten på nätet.

 
Bästa möjliga anslutning: Så får du snabbast internet hemma

2.Få bättre rekommendationer


HUMÖR-PROFIL: Använder du separata profiler, både på olika användare och olika humör så blir Netflix-
rekommendationerna bättre. FOTO: SKÄRMDUMP NETFLIX.COM

Du har säkert lagt märke till att du kan lägga till flera Netflix-profiler på ditt användarkonto.

Har du barn är det toppen att använda ”Kids”-profilen, så att de inte kommer över något opassande innehåll. Men det finns flera anledningar till att använda separata profiler.

Har din partner eller rumskompisen helt andra preferenser, då kan ditt användarkonto bli ”spammat” med rekommendationer som inte nödvändigtvis passar din film- och seriesmak. Använder ni separata konton så kommer rekommendationerna att bli bättre lämpade för er smak.

Ett annat bra tips är enligt Time att upprätta profiler till olika humör. Är du på humör för ”romantisk komedi” behöver du inte rekommendationer om nya naturdokumentärer eller skräckfilmer. Rätt smart!

Öppna huvudsidan i webbläsaren och gå till Konto> Hantera profiler> Lägg till ny profil.

 
Läs mer: Så väljer du rätt TV

3. Radera streamingaktivitet

De flesta ”netflixare” har vid en eller annan tidpunkt snubblat över serier eller filmer som inte fallit en i smaken, eller fått upp tips baserat på vad andra som använder kontot har kollat på.

Är till exempel "Eftersom att du tittande på Fuller House” fullständigt ointressant kan du ändra det i din streamingaktivitet så att du inte längre får upp dessa rekommendationer, tipsar nätsidan T3 om.

Gå till: Ditt konto> Streamingaktivitet>Tryck X på den serien eller filmen du inte längre vill ha i din historik.

 

4. Upptäck dolda kategorier


HEMLIG KATEGORI: Visste du att du kan hitta speciella kategorier, såsom ”
Kitschiga filmer”? FOTO: SKÄRMDUMP NETFLIX.COM


Det händer att Netflix föreslår någon lite underlig särskilt specifik kategori baserat på vad du har kollat på tidigare, som ”oberoende franska filmer” (exakt den kom efter att kollat på ”Amelie från Montmartre”). Netflix har nämligen ett helt gäng kategorier utöver de vanliga kategorierna som du kan bläddra igenom, skriver Digital Spy.

För att hitta dessa dolda pärlor trycker du på följande adress i sökfältet;
http://www.netflix.com/browse/genre/KODE

KODE ersätts med en sifferkod till exempel 4961 för ”Draman baserade på böcker”, eller 1252 för ”Kitschiga filmer”.

Hitta alla de dolda Netflix-kategorierna på webbsidan What’s on Netflix här: http://whatsonnetflix.com/netflix-hacks/the-netflix-id-bible-every-category-on-netflix/ 

 

5. Leta reda på de bästa filmerna


SAMLAR REKOMMENDATIONER: Om Netflix egna stjärnsystem inte är tillräckligt, kan du gå in på en hel del webbsidor för att kontrollera vad andra tycker om serien eller filmen. På Cinesift kombineras rekommendationer från flera olika webbsidor. FOTO: SKÄRMDUMP CINESIFT.COM

Det finns ett ratingsystem på Netflix, men det är många av oss som ändå är i behov av snabbt söka på IMDB och/eller Rotten Tomatoes innan man är helt övertygad.

Är det film du är på jakt efter kan det vara smart att gå in på webbsidan Cinesift, som kombinerar ratings från IMDB, Rotten Tomatoes och flera andra sidor. Här kan du filtrera så att sökningen endast visar filmer som är tillgängliga på svenska Netflix.

 

6. Kolla vad som nyligen är tillagt.

Netflix belyser några av de serier och filmer som senast är tillagda, men Netflix-kännare vet att inte alla nyheter dyker upp. Lyckligtvis finns det webbplatser som håller koll på detta, så att du och jag kan få full överblick.

Klicka in dig på http://www.flixfilmer.se där hittar du vad som är nytt på svenska Netflix.

 

7. Ta bort snyltare från ditt konto

Är ditt ex fortfarande inloggad på ditt konto, eller har du en misstanke om att en kompis smygtittar på ditt konto? Man kan vara kopplad till flera enheter samtidigt, men snyltare kan trots allt sabotera dina rekommendationer, dessutom är det väl ingen som gillar att bli utnyttjad?

Kolla streamingaktiviteten om du är tveksam. Där hittar du all information du behöver för att upptäcka en smygtittare (du hittar titlar och streamingtidpunkten), tipsar Buzzfeed.

Ta bort främmande kontoanvändare genom att logga ut alla enheter och eventuellt byta lösenord.

Gå till Ditt konto> Logga ut på alla enheter och eventuellt byt lösenord.


Har du sett? Så här bemästrar du dina Google sökningar 

8. Ändra textstorlek och färg


ANPASSA UNDERTEXTEN: Om rosa text är något du föredrar, så kan du välja det, eller kan du ändra på fonten eller storleken. FOTO: SKÄRMDUMP NETFLIX.COM

I webbläsaren är Netflix texter automatiskt inställda på att vara gula och i en viss storlek. Skulle du föredra att den var vit och i en annan storlek, så kan du enkelt ändra detta, skriver The Telegraph.

Gå till Ditt konto> Undertextutseende och ändra hur du vill.

OBS! Flera knep funderar endast på Netflix i webbläsaren!

 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett. 

Upprättat: 16.12.2016

Senast uppdaterat: 18.01.2017