Prismatch*Prismatch*

Ljud utan kablar

Trådlöst ljud i hemmet har kommit för att stanna. Du slipper inte bara kablarna mellan de olika enheterna på golvet, trådlöst ljud är dessutom mycket lätt att koppla upp, ger bra ljud och kan användas av alla i familjen.

Kabelfritt Hi-Fi

Trådlöst ljud blir ständigt mer populärt i de svenska hemmen och de flesta tillverkare har produkter med stöd för en sådan lösning i dagsläget. Här hittar du högtalare i alla prisklasser från enkla kompakta högtalare till avancerade Hi-Fi och hemmabiosystem.

Möjligheterna är många. För dig som redan har en bra Hi-Fi-anläggning, är det inte nödvändigt att köpa allt nytt, då en del trådlösa högtalare som till exempel Sonos låter dig spela musik från tjänster som Spotify och WiMP genom din traditionella anläggning.

De flesta lösningarna som strömmar ljud via det trådlösa nätverket styr du med egna appar från mobilen eller surfplattan. Gemensamt för dessa är att de har stöd för många av de mest populära streaming-tjänsterna så som Spotify och WiMP bland annat.

Enkelt att bygga på

Om du inte önskar ta hela kostnaden på en gång, då kan det vara smart att välja ett system som man har möjlighet att utöka i framtiden. Några, som till exempel Sonos, har enheter som enkelt  kan kopplas till förstärkare eller högtalare du redan har hemma.

Nytt ljud

Om du letar efter en helt ny anläggning kan det vara smart att köpa ett ljudsystem där högtalarna kan placeras i olika rum i huset. När du planerar att investera i ett nytt system kan det vara bra att välja en tillverkare som är väl etablerad på marknaden. Det är tråkigt om de slutar att tillverka flera produkter under tiden som du håller på att bygga ut ditt hemmabio-system.

Wi-Fi är viktigt för trådlöst ljud

Musikanläggningar som drivs via hemmanätverk (Wi-Fi), har stor räckvidd med hjälp av routern. Det ger dig större flexibilitet än de spelare som sänder musiken via Bluetooth, där ljudkällan måste vara nära högtalaren hela tiden för att få kontakt.

 Hur starka signaler har du?

Placeringen av din trådlösa router och hastigheten på ditt nätverk är det väsentliga för att ha bra täckning i hela huset. Med en trådlös extender ökar du signalstyrkan i det eller de rummen du önskar. Du kan ha partymusik i vardagsrummet och loungestämning i badrummet.

Multiroom musiksystem

De flesta tillverkare har idag ett trådlöst alternativ i surround-kategorin. Några exempel på tillverkare som har detta är: Onkyo, Asus, Geneva, Bose, LG, Klipsch, JBL,  Philips, Canton och Sonos. Se vårt urval här. Med trådlöst surroundljud kan du lätt flytta runt på subwoofern på jakt efter det optimala ljudet i ditt rum.