TRE KNAPPAR: Hörlurarna till iPhone har tre knappar; plus, minus och en knapp i mitten. ALLE FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Hörlurstipsen du har användning för

Knapparna på iPhone-hörlurarna kan användas till mycket mer än att reglera volymen. Med hjälp av dom här tipsen har du full kontroll även om mobilen ligger i fickan.

De flesta som äger en iPhone vet om de vanligaste funktionerna på hörlurarna, men det är inte säkert att man vet om alla funktioner.

Smart har listat upp några praktiska snabbkommandon du kan ha glädje av i vardagen och som gör dig till en mer effektiv mobilanvändare.

1. Starta eller stoppa

När du lyssnar på musik, streamar ett klipp eller lyssnar på en podcast kan du använda hörlurarna för att starta eller stoppa uppspelningen när det passar dig. Detta fungerar så länge den aktuella appen är igång.

2. Byta spår

Hoppa fram eller tillbaka i spellistan med två eller tre tryck. En praktisk funktion om du vill lyssna på favoritlåten en gång till.

3. Spola fram eller tillbaka

Är du otålig och vill höra det bästa i låten med en gång, eller missade du något som sades i podcasten? Det är enkelt att spola utan att ta fram mobilen. Du behöver bara trycka på den mittersta knappen två eller tre gånger och sedan hålla inne den.

4. Aktivera Siri

För att kunna ställa en snabb fråga till Siri behöver du bara hålla inne den mittersta knappen till dess Siri blir aktiverad. Du kan givetvis prata med henne genom mikrofonen på hörlurarna.

5. Ta bilder

När du har kamera-appen öppen, kan du enkelt ta bilder genom att trycka på en av volymknapparna.


Tar du många bilder med mobilen?
Här har du tipsen från experterna

 

6. Lägg på eller svara på inkommande samtal

Ringer mobilen i fickan under tiden du lyssnar på musik, kan du klicka på den mittersta knappen för att svara på samtalet. Klicka en gång till och du lägger på.


Slut på ström?
Så här laddar du mobilen fortare.

 

7. Avvisa samtal 

Det är inte alltid lämpligt att prata i telefon. Om du har hörlurarna inkopplade kan du enkelt avvisa samtalet genom att hålla inne mittenknappen.


Läs också:
Med USB-C behöver du endast en kabel.

 

8. Hoppa till ett inkommande samtal

Tryck på den mittersta knappen i två sekunder för att avsluta ett pågående samtal och svara på ett inkommande.


Har du sett denna?
Så här väljer du rätt router.

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett. 

Upprättat: 23.02.2017

Senast uppdaterat: 28.02.2017