Prismatch*Prismatch*

STILRENT UTSEENDE: Här är Classic-varianten av Gear S3. Klockramen runt skärmen används till att navigera runt i appen utöver knapparna på sidan och själva skärmen. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Smart testar Samsung Gear S3: Därför kan smartklockan vara användbar för dig

 

Gear S3-klockan från Samsung ser ut som en traditionell klocka, men den är mycket mer än så. Smart har testat den och hittat fem bra anledningar till att klockan kan skapa värde i din vardag.

I vintras lanserade Samsung smartklockan Gear S3 som kommer i två olika varianter; Frontier och Classic. Sedan lanseringen har efterfrågan på smartklockor ökat, enligt Thor Magne Sørbotten, produktchef för smartklockor på Komplett.

Något som har påverkat populariteten är att dom här klockorna har ett mer klassiskt ”klockutseende” än många andra smartklockor. Den ena varianten, Frontier, har ett sportigt och maskulint utseende och Classic har ett mer stilrent utseende.

Fungerer best med Samsung

Fungerar bäst med Samsung

En fördel med Gear S3 är att klockan fungerar både med Android- och iOS-telefoner Det kommer dock att fungera bäst med nyare Samsung Android-telefoner.

 

Se vilka enheter som är kompatibla med Gear S3 här

 

 

TRÅDLÖS LADDNING: Lägg Gear S3 på laddplattan för att ladda den. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Som iPhone-användare får du upp notiser och samtal på klockan, men e-post kommer inte att vara tillgängligt och meddelanden, appar, S Health och nedladdning av urtavlor kommer att vara begränsat.

Om du har en Samsung Android-telefon har du full kompabilitet för alla dom här funktionera och på Android- telefoner från övriga tillverkare kommer dom flesta funktionerna att fungera.

Klockan funkar främst som en förlängning av telefonen, men här är fem bra anledningar till varför Gear S3 kan förbättra din vardag:

1.Titta mindre på mobilen

För att navigera dig runt i klockan använder du dom två knapparna på sidan, den rörliga klockramen och den tryckkänsliga skärmen,  den är väldigt användarvänlig och du kommer snabbt in i det.

Direkt när klockan ansluts till mobilen får du dina notiser från telefonen i klockan, men för att det ska fungera måste mobilen vara i närheten och ha Bluetooth påslagen.

Du kommer till exempel att se när du har tagit emot ett meddelande på Snapchat och push-notiser från telefonen direkt på klockskärmen. Du kan läsa och skicka textmeddelanden, svara på inkommande samtal och ringa upp.

Det här innebär att du inte behöver titta på mobilen hela tiden och du går ändå inte miste om viktig information. Men har du inte mobilen med dig kommer Gear S3 först och främst att vara en klocka med GPS och några träningsfunktioner.

2. Skicka en nödsignal

Om du har en Samsung-telefon kan du ställa in så att det skickas ett SOS-meddelande till utvalda kontakter ifall du skulle hamna i en nödsituation.

Med hjälp av ett snabbkommando på klockan skickas det ett meddelande till alla du har sparat som nödkontakter och dom kommer att få din platsinformation och en länk för att spåra din platsinformation i realtid. En likande funktion finns också på Apple Watch.

Läs om hur du aktiverar SOS-meddelande i Gear S3-appen och i bruksanvisningen.

 RING SAMTAL FRÅN KLOCKAN: När klockan är sammankopplad med mobilen kan du både ringa och skicka meddelanden.  FOTO: VG PARTNERSTUDIO

 

3. Använd med handskar

Dom flesta mobilskärmar kan man inte trycka på när man har handskar eller vantar på sig. Med Gear S3 är det inget problem.

Allt du behöver göra är att trycka in den nedersta knappen och vrida på klockramen tills du får upp alternativet om att aktivera ”tryckkänslighet”, då kan du använda klockan utan att behöva frysa om fingrarna.

4. Lyssna på musik utan mobilen

I likhet med Apple Watch kan man på Gear S3 spara innehåll på klockan. Samsungs smartklocka har 4 GB lagringskapacitet som du bland annat kan använda för att lagra musik. Har du trådlösa hörlurar kan du koppla dom till klockan och lyssna på musik även om du inte har mobilen med dig.

Överför musik från din dator eller mobil när du är uppkopplad till ett trådlöst nätverk. Lär mer om tillvägagångssättet i bruksanvisningen i Gear S3-appen.

5. Lång batteritid

Gear S3 är den smartklockan på marknaden som har längst batteritid. Beroende på vad du använder klockan till, kommer du att kunna använda den i tre till fyra dagar innan du måste ladda den. Är batteriet nästan urladdat kommer det att ta drygt två timmar att ladda upp klockan till 100 procent igen.

Vill du förlänga batteritiden ytterligare kan du göra det genom att trycka på den nedersta knappen och aktivera ”energisparläge”.

 

Upprättat: 25.04.2017

Senast uppdaterat: 08.05.2017