Prismatch*Prismatch*

Så väljer du rätt babycall

För några är räckvidden avgörande, medan andra värdesätter funktioner som temperaturmätare eller video. Tänk på vad som är viktigast för dig när du ska vakta ditt barn, menar experten.

– När det gäller babycall ser vi att följande kriterier väger tungt hos föräldrarna: säkerhet, räckvidd, ljud och störningar. Men batteritid och användarvänlighet är viktigt, säger Birgitte Aubert, nordisk produktchef på Komplett.se.

Hon har valt ut en handfull av de populäraste barnvakterna och tittat på de olika egenskaperna hos dem.

Om räckvidd är viktigt:

En populär är Neonate:

– Föräldrar väljer produkter baserade på att de har klarat sig bra i olika oberoende tester. Neonate får höga poäng för räckvidd, ljud och temperaturväxlingar. När man vinner tester baserade på kvalitet, ger detta säkerhet för föräldrar. Och det är just trygghet föräldrar är mest upptagna av, säger Birgitte Aubert.

Neonate BC-6500D har till exempel lång räckvidd, låg strålning, hög batterikapacitet, temperaturindikator och talk back-funktion, berättar hon.

Babycallen visar också temperaturen hos barnet, och du har möjlighet att prata med och sjunga för barnet med hjälp av talk back-funktionen. Priset ligger på 1 599 kronor.

– Den skiljer sig från andra barnvakter – med en räckvidd på 800 meter, säger hon.

För de tekniska:

– Videofunktioner, talk back-funktioner och vaggsång ser vi också är något folk önskar av sin babycall, förklarar Aubert.

Motorola ligger bakom MOTOROLA Baby Monitor MBP36S WiFi. Den är utrustad med en 3,5 tums LCD-skärm som gör det möjligt att justera ljusstyrkan efter eget behov.

Den har också en mikrofon som gör att du kan höra ljudet i barnets omgivning. 

Om barnet sover mycket ute:

Neonate BC-8000DV babycall har en bra ljud- och bildkvalitet. Lillebrorsan, Neonate BC-6500D, har också lång räckvidd, temperaturindikator, talk back-funktion och videofunktion.

Babyenheten med kamera kan användas ute ned till hela 19 minusgrader, något som gör den mycket populär. Föräldraenheten har zoom, så att du har möjlighet att hålla ett vakande öga på ditt barn.

– Temperaturmätaren är särskilt intressant för föräldrar som låter barnen sova ute i vagn, vilket gör funktionen mycket attraktivt här i Norden, där barnen sover i vagnen nästan hela året, säger Aubert.

 

Innehåll producerat av Aftonbladet för Komplett. 

Upprättat: 10.07.2017

Senast uppdaterat: 10.07.2017