Prismatch*Prismatch*

Sakerna som hjälper dig på insparken

Studiestarten är här och flera tusen studenter är på olika insparkar runt om i landet. Här är sakerna du behöver för att göra veckorna pefekta.

Ska du börja på högskola eller universitet? Då har du några riktigt roliga veckor framför dig. Insparksveckorna är till för att knyta kontakt mellan nya och gamla studenter genom olika dags- och kvällsaktiviteter, och att lära känna sin nya studiestad.

Som helt ny student kan det vara bra att ha med sig några speciella saker.

Den kanske allra viktigaste är mobilen, så att du kan ta dina nya vänners telefonnummer, ringa till dem och ta någon rolig bild till dina sociala medier. Men även en nödladdare är bra att ha med sig – så att du kan göra ovanstående även om din telefon har laddat ur.

Kolla in nödladdaren som kan ladda din telefon upp till 6 gånger

Vad gäller appar så kan ”Hitta mina vänner” vara bra att ha  – så att du kan se var dina vänner är om du skulle tappa bort dem. Det kan även vara smart att aktivera ”Hitta min Iphone” om du skulle ha oturen att bli av med telefonen.

Stram budget? Spara pengar med appar

När studentbudgeten känns kass finns det flera sätt att spara några kronor på. Med appen "Karma" kan du köpa god och billig överskottsmat – och samtidigt bekämpa matsvinnet.

Appen "Matpriskollen" är ett annat bra tips. Där hittar du veckans extrapriser från alla dina butiker.

Selfiepinne och actionkamera

Tiden då alla hade med sig en egen kamera för att föreviga ögonblicken från insparksveckorna är förbi, men att ha med sig en selfiepinne är hur inne som helst. Och de riktigt avancerade tar med sig en GoPro.

Spana in en praktisk selfiestick med bluetooth här

Ljud är viktigt

Det är inget tvivel om att fadderveckorna kan upplevas som lite hektiska, och det kan vara skönt att slappna av lite i en park emellanåt. För en lång dag ute är trådlösa högtalare perfekt.

Om ni är flera kan alla ta med sin ”Music angel”. Då kan ni koppla ihop er så ni får en större och ännu bättre musikanläggning.

Här är högtalarna du lätt tar med dig! Se alla färger.

Innehåll producerat av Aftonbladet/VG Partnerstudio för Komplett

Upprättat: 21.08.2017

Senast uppdaterat: 21.08.2017