Prismatch*Prismatch*

Spela dig genom de regniga dagarna – här är tipsen du behöver

Låt inte dåligt väder förstöra helgerna. Utnyttja hellre tiden till att samla vänner och familj för lite oskyldig rivalitet framför TV:n.

- Ingenting slår en traditionell tävling mellan familjemedlemmarna. Under regniga dagar är det nästan den bästa aktiviteten enligt mig, säger Espen Harring som är marknadsansvarig för gaming hos Komplett.

Samlingspunkt

För några år sedan var det speciellt två spel, BUZZ och Singstar, som samlade många framför TV:n. Men Harring tycker att de spelen har blivit utdaterade och de har inte varit populära på flera år.  

- Vi spelar allt mer sällan med varandra i vardagsrummet, något som jag hoppas Nintendo Switch kan ändra på. Nu är det ofta multiplayer online som gäller.

- Vilken spelkonsol skulle du rekommendera en familj att köpa, om de inte redan har en?

- I skrivande stund är det nog antingen Playstation 4 eller Nintendo Switch. PS4 för att spelkatalogen är så stor och innehåller många spel både för vuxna och barn. Switch för att det kommer att komma många spel som kan underhålla hela familjen. Mario Kart är det ultimata exemplet här.

Spelkonsolen Playstation producerades av Sony Computer Entertainment och har varit populär i många år. Här har du massor av spel tillgängliga för hela familjen, bland annat FIFA. Varför inte samla hela familjen eller vännerna till en fotbollsturnering hemma? Då glömmer man lätt att det regnar utanför.

Den nya spelkonsolen från Nintendo, Nintendo Switch, är den sjunde stora konsolsatsningen från det japanska spelföretaget och är en hybridenhet med skärm. Det innebär att den både kan användas som en handhållen spelkonsol, eller kopplas till en större skärm. Här finns det otaliga spel tillgängliga för både stora och små. I Nintendos Game Store kan du få en översikt över vilka spel som är tillgängliga för Nintendo Switch.

 

Har du en spelkonsol rekommenderar marknadsansvarig för gaming hos Komplett, Espen Harring, de här spelen:FIFA: För att fotboll mot eller med vänner alltid är en vinnare

YouTube Video - FIFA 18 REVEAL TRAILER | FUELED BY RONALDO

Plattformar: Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows och Playstation 3.

Har du en kompis som tror han är världsmästare i FIFA? Träna hårt och slå honom överlägset i FIFA 18. I den senaste versionen av det populära fotbollsspelet pryder Real Madrids Cristiano Ronaldo framsidan. Portugisen, med det otroliga målsnittet, har själv deltagit i diverse tester för att hans rörelser ska vara så verklighetstrogna som möjligt i spelet (det har också flera andra stjärnspelare gjort).  En positiv nyhet för alla som älskar historien om talangen Alex Hunter, som kämpade sig från Clapham Commons ungdomslag till Premier League,  är att det kommer ett nytt kapitel. I FIFA 18-version «The Journey: Hunter Returns» spelar även Cristiano Ronaldo en sentimental roll… Annars är Ultimate Team självklart en välkommen feature även i år.

Här kan du beställa FIFA 18:

Mario Kart: – Bilspel med Nintendos häftiga tvist

YouTube Video - Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch Trailer

Plattform: Nintendo Switch

Samla gänget för att köra ikapp med kända figurer från Super Mario. Mario Kart 8 Deluxe är en expanderad utgåva av Mario Kart 8 för Nintendo Switch. Spelet inkluderar 48 banor, 41 karaktärer (36 från originalspelet och fem nya) och två nya hjälpmedel som inte finns i föregångarna. Här blir det snabbt högljutt , med mycket fart och skratt.

Du kan beställa Mario Kart här:

Mario Kart 8 Deluxe Spel till Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo Switch
(13)
50+ st i lager (1-3 dagar leveranstid)
549:-

Splatoon 2: Ett barnvänligt ”skjutspel” där barnen som regel är bäst

YouTube Video - Splatoon 2 Launch Trailer - Nintendo Switch

Plattform: Nintendo Switch 3

”Third Person Shooter”-spelet Splatoon 2 är en uppföljare på det populära spelet Splatoon, som släpptes under 2015. Spelet är speciellt anpassat för de yngre spelarna, med sprakande färger och barnvänlig design. Men det går det även hem bland vuxna spelare som gillar taktiskt samarbete. Målet i spelet är att täcka mest möjlig yta med ditt lags färg, med hjälp av olika vapen som till exempel pensel eller roller. De olika vapnen har olika fördelar och specialangrepp, som kan hjälpa laget att vinna över motståndarlaget.1-2 Switch: Det ultimata festspelet

YouTube Video - Nintendo Switch 1-2-Switch Party Trailer

Det här är ett spel som är anpassat för att köra flera personer samtidigt. Det innehåller hela 28 minispel som är anpassade för Nintendo Switch Joy-Con-handkontroller. Här uppmuntras spelarna att titta på varandra, följa ljuden i spelet och följa motståndarna, så här är det bara att ta sig upp från soffan och utmana lillebror eller svärmor.

Tekken 7: Klassikern är tillbaka!

YouTube Video - Tekken 7 – Launch Trailer | PS4

Plattformar: PlayStation 4, Xbox One, Arkadspel och Microsoft Windows

Det här spelet passar inte de minsta, men för de äldre är Tekken alltid ett populärt alternativ. Tekken 7 är det senaste kapitlet i den 20 år gamla uppgörelsen mellan medlemmarna i Mishima-familjen. Det första Tekken-spelet kom ut 1994, och sedan dess är det många som har spenderat många timmar med intensiva kamper. Det här är det ultimata spelet för dig som gillar fighting-spel och rivalitet mellan kompisgänget.

Du behöver inte deppa över det. För om du har en smarttelefon tillgänglig, finns det massor av spel som kan laddas ned kostnadsfritt.

- En bra runda quiz från någon av quiz-applikationerna är alltid kul. Även brädspel är ett bra alternativ, tycker Harring.

Quizkampen innehåller en mängd frågor, där hela familjen kan grillas i alla möjliga kategorier. Önskar ni däremot skapa en mer personlig quiz, är Kahoot! ett bra alternativ. Skapa frågor som både stora och små kan svara på, så blir detta garanterat en lyckad aktivitet.

Även gissningslekar kan vara populära i alla åldrar. Heads Up! (iOS och Android) är en mobilversion av spelet Kortskalle. Istället för att fästa ett kort i pannan, så använder du mobilen. Genom att vippa på telefonen dyker det upp ett nytt kort.

 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett.

Upprättat: 31.07.2017

Senast uppdaterat: 29.09.2017

Läs mer om Nintendo Switch här: