Det fixar du lätt!

I de flesta hushåll är det nog flera som sitter på nätet dagarna långa i dessa tider. Streaming, hemmakontor, gaming och skolundervisning via exempelvis Teams tar sin del av kapaciteten och kanske märker du att nätet inte är lika bra som det brukar att vara? Det är du inte ensam om.

ROUTER: För snabbare nätverk

Många betalar höga summor för att få internet snabbt där hemma men såvida inte den tekniska utrustningen finns på plats hjälper det endast lite med supersnabbt bredband. Internethastigheten är inte snabbare än den svagast länken – som i många fall är routern. Ett klassiskt misstag som många gör är att placera routern långt borta från där du sitter när du använder nätverket. Signalerna från routern är starkast inom några meter från routern.

MESH: För bättre nätverkstäckning

Om du önskar en enkel lösning på dålig täckning, ostabilt nät och låga internethastigheter är det ett Mesh-nätverk du behöver. Kortfattat består Mesh-nätverken av två eller flera mindre enheter som tar emot, sänder och förstärker dina trådlösa signaler och fördelar signaler till hela hemmet. Mesh passar väldigt bra i större hus där du kan placera enheterna runt i huset där det passar dig.