STILIGA ALTERNATIV: Från vänster: HP Spectre x360, Lenovo Yoga 910, Microsoft Surface Pro 4. FOTO: PRODUCENTERNA

Fyra bra anledningar till att välja 2-i-1 PC

Ska du köpa dig en ny dator inom en snar framtid, då bör du överväga att köpa en hybrid-laptop eller en så kallad 2-i-1 PC. Enligt PC-experten, ger den dig det bästa ifrån flera världar.

Traditionella bärbara datorer med skärm, tangentbord, musplatta och möjligheten till att fälla i hop maskinen, är fortfarande den mest sålda inom kategorin datorer.

De senaste åren har dock en mer flexibel version kommit ut på marknaden. Många vill nog beteckna dom som laptops med tilläggsfunktioner så som touch - eller vridbar skärm.

Långsamt internet? Tips för ett snabbare internet

I elektronikbranschen kallas de för 2-i-1 PC eller hybrid-laptop och poängen är att den ska kombinera laptop och surfplatta.

 

- Skillnaderna mellan vanlig PC och en 2-i-1 PC är design och utseende. Med en konverterbar PC har man möjligheten att vrida skärmen 360 grader, så att man dessutom kan använda skärmen som en surfplatta, förklarar Robin Jørgensen, marknadsansvarig för konsument-PC-er på Komplett.

 Han förklarar att det finns två olika typer av 2-i-1 PC-er. Konverterbara PC-er och PC-er som är "detachable" eller avtagbara.

- På "detachable" modeller har man i dessutom möjligheten att ta bort tangentbordet som är ihopkopplat med skärmen. Den innovativa lösningen ger produkten flexibilitet och möjligheter du annars inte hade haft med en vanlig bärbar dator, oavsett om du ska använda din 2-i-1 PC på jobbet eller till underhållning.

Se utbudet av 2-i-1 Pc-er hos Komplett här.

 

Funderar du på om 2-i-1 PC är något för dig? Smart har listat de viktigaste fördelarna:

 

1. Vikt och design

Det finns många bärbara datorer med snygg design. Att 2-i-1 Pc-er ofta ser bra ut är alltså inte unikt för de här enheterna.

Det som är en viktig fördel med hybriderna är att dom ofta är både lätta och tunna, påpekar Jørgensen.

Ändå så går inte detta på bekostnad av skärmstorleken. Skärmarna är som regel mellan 12 och 14 tum, med andra ord i samma storlek som många andra laptops.

 

 
TUNN: Lenovo Yoga 910 är både tunn, lätt och skärmen är 13.9 tum. Hopfälld är maskinen endast 14.3 mm tjock. FOTO: PRODUCENTEN

 

2. Flera användningsmöjligheter

På grund av designen och flexibiliteten, så kan 2-i-1 PC-er vara en bra lösning för de som tycker om att använda både surfplatta och laptop, men kanske tycker det är onödigt att ha flera enheter.

Använd den som du skulle ha använt en vanlig laptop, eller använd touchskärmen som du skulle ha gjort med en iPad eller någon annan surfplatta.

 

AVTAGBAR SKÄRM: Microsoft Surface Pro 4 12,3" är både superlätt och snabb. Denna kan man också koppla av och på tangentbordet, så att man kan välja om man vill använda datorn som en surfplatta eller en laptop. FOTO: PRODUCENTEN

 

3. Mycket prestanda

2-i-1 PC-er kombinerar surfplattans nätta design med hårdvaran från en laptop. Med andra ord, det bästa ifrån de båda produkterna.

Investerar du i en high-end hybrid, så som HP Spectre X360, så får du en tunn och stilig enhet med bra prestanda.

 

4. Lång batteritid

Surfplattor har relativt bra batterikapacitet, men 2-i-1 PC-er har självklart inte sämre batteritid, snarare tvärtom.

Den största fördelen med hybriderna är att du kan vara rimligt säker på att storleken och flexibiliteten inte går utöver varken batteritid eller prestanda.


HIGH-END: HP Spectre x360 har vunnit flera tester och har fått goda anmälningar. Detta på grund av att den är rask, snygg, har lång batteritid och mycket mera. FOTO: PRODUCENTEN

 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett. 

Upprättat: 22.01.2017

Senast uppdaterat: 22.03.2017