Prismatch*Prismatch*

Möt hybriden Nintendo Switch!

Vi har testat hybridkonsolen Nintendo Switch som lanseras den 3 mars. Här kommer allt du behöver veta om den mångsidiga nyheten som fungerar lika bra hemma som i farten. 

Nintendo Switch är den sjunde stora konsolsatsningen från det stora japanska spelföretaget – Om man bortser från handhållna enheter som Game Boy och retrokonsolen Classic Mini, som blev lanserad i vintras.

Switch-konsolen visades upp första gången under hösten 2016 och har levt upp till ryktena om en hybrid som kombinerade handhållen och stationär konsol.

Efter årsskiftet fick några lyckliga anställda möjligheten att testa nyheten.


VÄLJ KONSOL: Det följer det med ett par handkontroller. Dessutom kan du köpa till pro-kontroller och andra tillbehör. FOTO: PRODUCENTEN

Vi testade flera spel i olika lägen, både som handhållen och som stationär och slutsatsen är klar: Det är roligt att spela demo-spelen för Nintendo Switch och de olika kontrollerna är bra samt lätta att använda. Kortfattat: Det ser lovande ut.

- När jag fick Joy-Con-kontrollerna i handen var jag lite rädd att jag skulle ta sönder dom. De verkade så små, men sedan fick jag prova dom – och de ligger perfekt i handen, säger Mikkel Melsom, innehållskoordinator på Komplett.

Marknadsansvarig för spel på Komplett, Espen Harring, är helt enig med Melsom och tillägger att pro-kontrollerna som kan köpas som tillbehör också imponerar och är behagliga att spela med.

Läs även: Få en bättre spelupplevelse med ett riktigt gaming-headset

 

Alla goda ting är tre

Nintendo Switch är unik på konstolmarknaden då den kan användas på tre olika sätt och erbjuder möjligheten att ändra läge efter önskat behov.

Läst den här? Så lagrar du ditt eget ”cloud” hemma


PÅ STORSKÄRM: Koppla Nintendo Switch till en dockningsstation, som ger dig möjlighet att spela på en extern och stor skärm. 

Om du önskar använda din TV som spelskärm kopplar du Nintendo Switch-enheten in i en dockningsstation med ström- och HDMI-kabel. Kontrollerna som följer med kan du använda separat, en i varje hand, eller koppla dom till en så kallad Joy-Con-Grip, som kopplar ihop de två kontrollerna.

Läst den här? Här är de senaste Snapchat-funktionerna.


För dig som är i farten: Genom att fästa de två Joy-Con-kontollerna till Nintendo Switch-enheten får du en skärm emellan.

Den sista möjligheten är den sociala,  du kan även spela tillsammans med andra, och du behöver inte ens en TV. Med hjälp av ett inbyggt stativ på baksidan, kan du låta din Nintendo  Switch stå på ett bord och de två kontrollerna kan användas av en eller två spelare.

Kontrollerna till Nintendo Switch är rörelsekänsliga, ungefär som på Wii. Om fler än två spelare önskar att spela, kan du koppla ihop flera kontroller. Möjligheterna är med andra ord många - och det är hela poängen med den nya konsolen.


Mobila kontroller: Kontrollerna kan användas separat, en i varje hand, eller kan så du välja att använda endast en av dem.

Följande spel är tillgängliga vid lanseringen

Vid köp av spel kan du välja att köpa fysiska spel som du sätter in i enheten eller så kan du ladda ned dom. Switch har 32 GB lagringsplats och ingång för microSD-kort.

Missa inte: Så får du snabbare internet hemma

Följande spel är tillgängliga vid lanseringen den 3 mars:

  • 1-2-Switch
  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild
  • Super Bomberman R
  • Just Dance 2017
  • Skylanders Imaginators

För dig som vi läsa mer om spelen: På Nintendos “gamestore” får du översikt över lanseringsdatum för andra speltitlar som till exempel Minecraft, FIFA och Skyrim.

Detta följer med i förpackningen:

  • Nintendo Switch
  • Nintendo Switch dock
  • To Joy-Con-kontroller
  • Joy-Con-grip

Se även: På tiden att byta ut den trådlösa routern? Så väljer du rätt

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett. 

Upprättat: 20.02.2017

Senast uppdaterat: 20.02.2017