Prismatch*Prismatch*

Få ut mest möjligt av din Nintendo Switch - med rätt tillbehör

Nintendo Switch har funnits på marknaden i några veckor och är på väg att bli Nintendos största succé. Här är tillbehören som kan göra din spelupplevelse ännu bättre.

 

Det japanska företaget har sålt mer än 1,5 miljoner exemplar av den nyligen lanserade hybridkonsolen, något som gör Nintendo Switch till Nintendos snabbast sålda konsol någonsin, skriver The Inquirer och Business Insider.

Läs mer: Allt du behöver veta om Nintendo Switch

Mikkel Melsom, innehållskoordinator på Komplett och Espen Harring, marknadsansvarig för spel, påstår att lanseringen av det nya Zelda-spelet ” The Legend of Zelda: Breath of the Wild” har varit en starkt bidragande faktor till varför konsolen har blivit så populär.

- Det är ett väldigt efterlängtat spel och det är nog många som har köpt Switch till stor del på grund av det spelet, även jag. Att konsolen är portabel gör den också väldigt attraktiv, säger Melsom till Smart.

 

Dessutom har spelrecensenter från flera länder höjt konsolen till skyarna.

- Populariteten bidrar till att tillverkarna nu har svårigheter att leverera i takt med efterfrågan. Det leder till en längre leveranstid, lägger Harring till.

 

Detta följer med konsolen:

Om du är en av de lyckligt lottade som har fått hem en Nintendo Switch redan, vet du säkert vad som följer med i kartongen:

-  Ett par Joy-Con-kontroller

- Joy-Con-band (för att använda kontrollerna separat)

- Joy-Con-fästen (för att använda Joy-Con-kontrollerna som en kontroll)

- Alla kablar du behöver (ström- och HDMI-kabel)

- Dockningsstation
 

Det är med andra ord lite extratillbehör som följer med, men det finns även en hel del tillbehör som du kan köpa vid sidan av. Här är spelexperternas rekommendationer - utifrån hur du vill använda konsolen.

 

Plats för fler spel med ett extra minneskort

Kingston microSD Kort 128GB Micro SD
EXTRA LAGRING: Konsolen kommer med en micro SD-kortplats. FOTO: PRODUCENTEN


Du kan välja mellan att ladda ned spel till konsolen eller att köpa fysiska spel. Även om du väljer det sista alternativet, kommer det interna lagringsutrymmet att vara i  det snålaste laget för de flesta, säger Harring. 

- De flesta kommer att använda extra minne. Konsolen har 32GB lagring internt, det räcker endast till ett eller två spel.

 

Mer speltid med hjälp av en powerbank

iiglo Tablet Powerbank 12000mAh Sort Powerbank
KRAFTFULL POWERBANK: En klen powerbank kommer inte att räcka när en Nintendo Switch får tomt på ström.  FOTO: PRODUCENTEN


Batteritiden på konsolen är enligt Nintendo ungefär sex timmar, men den kommer att förkortas i vissa spel. Ett exempel är «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» där batteritiden går ner till ungefär tre och en halv timme.

- För de som önskar att använda konsolen mycket portabelt, kommer ett extra batteri vara en bra investering, säger Harring.

Men konsolen behöver en mer kraftfull powerbank än vad som normalt används till mobiltelefoner till exempel. Dessutom måste man ha en USB-C-kabel för att ha möjlighet att ladda enheten.


Klicka här för iiglo Ultimate Powerbank 20 000 mAh, och klicka här för Belkin USB-A till USB-C.

 

Öka komforten med ”Nintendo Switch Pro Controller”

Nintendo Switch Pro Controller Tilbehør
RIKTIGT BRA KONTROLL: Enligt Harring och Melsom är Pro-kontrollen från Nintendo riktigt behaglig att spela med. FOTO: PRODUCENTEN


Om du spelar mest från soffan, kan det hända att du vill uppgradera till en ”Pro-kontroll”, tipsar experterna.

- Jag vill påstå att Pro-kontrollen är den klart bästa kontrollen som finns på marknaden idag, säger Harring.


Missa inte: Få en bättre spelupplevelse med ett riktigt gaming-headset


Melsom är helt överens och beskriver den som en hybrid mellan Xbox Elite- och Playstation 4-kontrollen.

- Den är kanske inte så praktisk när du ska ha med dig konsolen, men om du sitter hemma i soffan skulle jag vilka säga att det är ett måste att ha den!


Klicka här för Nintendo Pro Controller.

 

Dela upp spelupplevelsen med flera Joy-Con-kontroller

Joy-Con Pair Neon Red/Neon Blue Tilbehør
JU FLER DESTO BÄTTRE: De små Joy-Con-kontrollerna kan användas enskilt, en i varje hand eller en till varje spelare. FOTO: PRODUCENTEN

Det finns flera sociala spel till Nintendo Switch. Därför är det bra att ha flera Joy-Con-kontroller, så att flera kan vara med och spela samtidigt.

- Mario Kart som kommer i slutet av april, är ett självklart köp för alla Switch-ägare, men våra favoritspel än så länge är ”Snipperclips” och ”1-2-Switch”, som båda är fantastiska spel och kommer bidra till mycket skoj!


Harring förklarar att ”1-2-Switch” är ett spel som många kommer att ha kul med på fester, men i ”Snipperclips” kan fyra stycken spela samtidigt och ”klippa varandra i stycken”.

Klicka här för Joy-Con Pair Neon Red/Neon Blue.

 

Skydda konsolen när du är iväg

Switch Everywhere messenger bag Tillbehör
DYRBAR LAST: Använder du Nintendo Switch när du inte är hemma bör du också skaffa ett fodral så att du inte riskerar att förstöra konsolen. FOTO: PRODUCENTEN

En av de stora fördelarna med Nintendo Switch är att den även kan användas som en handhållen konsol, precis som GameBoy och Nintendo DS. Men det är ingen bra idé att släpa med sig en så dyr konsol utan att någon form av skydd runt den.

Det finns enligt experterna flera olika lösningar, men ett bra alternativ som dom rekommenderar är ”Switch Everywhere”-paketet, som rymmer hela konsolen, men du kan också välja att bara använda fodralet som endast rymmer skärmen och Joy-Con-kontrollerna.


Klicka här för Switch Everywhere bag.

 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett. 

Upprättat: 16.03.2017

Senast uppdaterat: 16.03.2017