Prismatch*Prismatch*

Nu ska du få en ännu bättre TV-upplevelse hemma

Din TV-vardag ska bli både skarpare, enklare och mer osynlig. Här är nyheterna som kommer att ge dig en helt ny upplevelse.

 

Under CES-mässan i Paris tidigare i år introducerade en av världens största TV-tillverkare, Samsung, sina nyheter för 2017. Och här är det mycket att glädja sig åt, både när det kommer till teknik och smarta lösningar.

Se också: Så monterar du din TV tryggt på väggen

Den här våren är det QLED-tekniken som står i centrum hos de stora TV-tillverkarna, där Samsung är de första som lanserar en TV med den tekniken. QLED förbättrar bildkvaliteten på din TV drastiskt, genom att den tar hänsyn till både insynsvinkel, färgvolym, ljusstyrka och kontrast. Du kommer därför få en mycket skarpare bild än med den äldre tekniken.

- QLED utmärker sig med en otroligt bra ljusstyrka, där alla QLED-modellerna kan reproducera 1500 nits. Vår toppmodell klarar att reproducera hela 2000 nits, berättar Magnus Nilsson som är Nordic Technical Product Manager på Samsung.

Nits är ett mått för ljusstyrka, ju fler nits, desto starkare lyser skärmen. Det innebär att du kommer få lika skarp TV-bild oavsett om rummet är ljust eller mörkt. Dagens TV-apparater har i jämförelse omkring 1000 nits.

Missa inte: Så väljer du rätt smart-TV – och gör din TV smartare

- Du behöver därför inte dra för gardinerna under sena sommarkvällar för att se bilden på TV:n, säger Nilsson och fortsätter:

- Den andra fördelen är att QLED kan reproducera hela färgspektret från mörka till riktigt ljusa scener. QLED är därmed den första typen av TV som kan återge färger i 100 procent volym (iflg. DCI-P3).

Se vårt utbud av QLED-TV här!

FÄRGFEST: QLED-tekniken ger dig ett fullt färgspektra oavsett ljusförhållandet i rummet. FOTO: PRODUCENTEN 

Ny teknik möter design

Även om det visades upp flera nyheter under CES-mässan, var det ändå TV:n ”The Frame” som skapade mest uppmärksamhet. Här är design och den senaste QLED-tekniken förenat för att ge dig en helt ny TV-upplevelse. För medan vanliga TV-apparater enbart visar en svart bild när den stängs av, blir ”The Frame” förvandlat till ett konstverk.

Du kan välja mellan över hundra olika konstverk, och du kan dessutom välja vilken ram du önskar. På det sättet ser din TV ut som en vanlig bild, som kan passa in i vilket hem som helst.

STILIGT: Vid första ögonkastet är det svårt att se att det faktiskt är en TV. The Frame kommer till Sverige i sommar.  FOTO: PRODUCENTEN

- ”The Frame” reproducerar ljuset i rummet och gör om bilden till en målning och ljusstyrkan anpassas efter rummets ljustemperatur, på det sättet ser materialet naturligt ut. Dessutom är TV:n utrustad med en sensor som stänger av TV:n om ingen är i rummet, så att du sparar energi, berättar Nilsson.

”The Frame” kommer att bli tillgänglig i Sverige redan i juni

Bli av med kabelkaoset

Samsung har även kommit med en lösning till dig som är trött på kabelkaoset och alla externa enheter under TV:n, berättar Nilsson.

Inte nog med att Samsung har gjort de nya modellerna stilrena på baksidan, de har också kommit med en lösning för att dölja kablarna inne i själva fotfästet. Om du har många HDMI-kablar hängandes från TV:n har tillverkaren dessutom en lösning på det. Med en ”OneConnect”-enhet kan du samla alla dina anslutningar och endast ha en tunn och nästan genomskinlig optisk kabel som kallas ”Invisible Connections”.

- Detta ger dig möjlighet att montera din TV helt fritt från alla kablar utan att behöva tänka på att du måste ha plats till alla enheter under TV:n. Du kan istället gömma dem i ett skåp längre bort.

SUPERTUNN: Säg farväl till HDMI-kablar som hänger ner från TV:n med ”Invisible Connections”. FOTO: PRODUCENTEN

”OneConnect”-enheten kommer även automatiskt upptäcka enheter som till exempel Apple TV eller en DVD-spelare när du kopplar dem och lägger till dem i TV-menyn.

- Innehållet kommer på det sättet att bli mer integrerat i din TV-meny och allt kan styras med samma fjärrkontroll, säger Nilsson.

Få ordning i kabelkaoset: Trådlöst ljud hemma

Nilsson berättar att nytt för i år är att du nu också kan få din TV:s egen smart-TV-meny direkt i mobilen eller surfplattan.

- Du behöver endast ladda ned applikationen ”Samsung Smart View” och koppla till TV:n. Då kommer din TV att skicka smart-menyn till din mobiltelefon så att du kan leta efter nytt innehåll direkt i telefonen utan att störa dem som kollar på TV.

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett.

Upprättat: 16.05.2017

Senaste uppdaterat: 16.05.2017