Prismatch*Prismatch*

 

Här är spelen att se fram emot i höst

En rad heta spelnyheter väntar runt hörnet. Och här är spelen som spelexperterna ser fram emot mest.

I mars lanserade Nintendo hybridkonsolen Switch, och många har redan haft mycket glädje av den. Och i november släpper Microsoft en ny version av Xbox One, nämligen Xbox One X, som experterna själva talar om som ”världens kraftigaste konsol”. När det gäller spel har början av 2017 bjudit på några besvikelser, säger Espen Harring, spelchef på Komplett och Mikkel Melsom, innehållskoordinator på Komplett.

Ett exempel är science fiction-spelet "Mass Effect: Andromeda", som slaktades av många.

– Men de flesta spel som har kommit efter sommaren har fått väldigt bra kritik. Vi hoppas att den trenden fortsätter under hösten, säger Harring och får stöd av Melsom:

– Jag tror att det blir en väldigt bra vinter!

Spelentusiasterna Mikkel Melsom (t.v.) och Espen Harring, Komplett, ser fram emot flera av spillanseringarna den här hösten och vintern. Foto: VG Partnerstudio

Fartfylld höst med flera stora bilspel

För de bilintresserade blir det mycket fart och spänning. Nyligen lanserades arkad/simulator-bilspelet ”Project Cars 2”.

– ”Project Cars” fick väldigt bra kritik och vi har därför haft väldigt höga förväntningar på uppföljaren.

– ”Problemet” är bara att ”Gran Turismo Sport” kommer ut en månad senare – och det spelet finns det också höga förväntningar på, säger Harring.

Medan ”Project Cars 2” blir tillgänglig på alla plattformar, kommer ”Gran Turismo Sport” – i likhet med de andra spelen i bilserien – bara komma till PlayStation. Lite efter de två släppen kommer spelgiganten EA med ett nytt tillskott till bilaction-spelserien ”Need for Speed”, som många har väntat länge på, nämligen ”Need for Speed Payback”.

 

 

 

Förhandsbeställ «Gran Turismo Sport», som lanseras 18 oktober:

 

Förhandsbeställ «Need for Speed Payback», som lanseras 8 november:

Stora förväntningar på uppföljare

När det gäller de stora plattformsspelen, är det enligt experterna flera intressanta uppföljare på gång. En av dessa, som Espen Harring och Mikkel Melsom har stora förväntningar på, är ”Middle-Earth: Shadow of War”. Spelet lanseras den 10 oktober, och baserat på den information och de videoklipp som redan släppts ser spelet väldigt lovande ut, anser experterna.

Kolla också: Få den ultimata spelupplevelsen

 

Förhandbeställ «Middle-Earth: Shadow of War», som lanseras 10. oktober

”Call of Duty” går tillbaka till rötterna i spelet som lanseras den 3 november. I ”Call of Duty WWII” skickas spelaren nämligen tillbaka till andra världskriget, precis som i de första spelen i serien.

– Det här spelet är helt enkelt som ”Call of Duty” ska vara – och det kommer sälja extremt bra, säger Harring.

 

Förhandsbeställ «Call of Duty WWII», som lanseras 3. november:

”Assassin's Creed”-serien får också ett nytt tillskott den här hösten, och i seriens tionde spel skickas vi också tillbaka i tid, närmare bestämt till forntidens Egypten.

Även detta spel förväntas göra succé. Det är Ubisoft Singapore som ligger bakom spelet, som är kända för att leverera förstklassig grafik.

– Om inte det här spelet går bra, kommer det nog inte bli fler ”Assassin's”-spel, säger Melsom.

 

Förhandsbeställ «Assassin's Creed Origins», som lanseras 27 oktober:

I oktober kommer också en efterlängtad titel till Nintendo Switch, nämligen ”Super Mario Odyssey”, där man kommer in i olika världar som i ”Super Mario 64” och ”Super Mario Sunshine”.

– Sedan Nintendo Switch lanserades för ett halvår sedan, har det kommit nya versioner av ”Mario Kart”, ”Zelda” och ett spännande samarbete mellan spelsällskapet Ubisoft och Nintendo, nämligen spelet ”Mario + Rabbids”. Men ändå är det ”Super Mario Odyssey” som de flesta ”Switch”-spelarna antagligen väntar på.

– Jag ser fram emot det här spelet enormt mycket, säger Harring.

 

Förhandsbeställ «Super Mario Odyssey», som lanseras 27. oktober:

Super Mario Odyssey Spel till Nintendo Switch

Super Mario Odyssey

Nintendo Switch
(20)
50+ st i lager (1-3 dagar leveranstid)
599:-

Mindre EA Sports-ändringar

Det är många som har sett fram emot de nya versionerna av EA Sports-spelen som kom i september. FIFA17 fick en ganska stor nyhet i det nya spelläget ”The Journey”, där man kan uppleva hur det är att vara fotbollsspelare – också utanför planen. I år kommer sportspelen från EA ha mindre ändringar.

– Det kommer några förbättringar i ”The Journey”-biten på FIFA18 och fysiken är uppdaterad. Det är inget revolutionerande nytt, men som förväntat, förklarar Harring.

Här är lanseringsdatumen till uppföljarna som experterna hyser stora förhoppningar till:

”Middle Earth: Shadow of war”, 10 oktober

”The Evil Within 2”, 11 oktober

”South Park The Fractured but Whole”, 17 oktober

”Wolfenstein 2”, 27 oktober

”Assassins Creed Origins”, 27 oktober

”Super Mario Odyssey”, 27 oktober

”Call of Duty WWII”, 3. november

”Star Wars Battlefront II”, 17 november

 

Här kan du förhandsbeställa FIFA 18:

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett

Upprättat: 18.09.2017

Senast uppdaterat: 05.10.2017