Snart är Super Mario tillbaka

Den stora höstnyheten är runt hörnet. Här är spelexperternas favoriter från Nintendo.

2017 har varit ett kanonår för Nintendo, som i mars lanserade succén Nintendo Switch – en hybridkonsol du kan använda både hemma och i farten.

Sedan lanseringen har det släppts flera starka speltitlar till konsolen, bland annat den nya versionen av Mario Kart och Zelda – som båda har fått väldigt bra kritik.

Lyckligtvis har den japanska spelgiganten inga planer på att vila ännu. I slutet av oktober släpps ännu en efterlängtad titel till Nintendo Switch, nämligen Super Mario Odyssey.

- Det är spelet som jag ser absolut mest fram emot! Mycket tyder på att det blir en underhållande vinter för Nintendo-spelare, säger Espen Harring, spelansvarig hos Komplett.

SPEL-ENTUSIAST: Espen Harring hos Komplett ser fram emot flera av Nintendos lanseringar i höst. FOTO: AFP/PRIVAT

 

Enligt Harring är det den största lanseringen till Nintendo Switch sedan The legend of Zelda: Breathe of the Wild som kom i våras – och sannolikt den största och mest efterlängtade nyheten för Switch-spelare i år.

- Kvaliteten på det senaste Zelda- spelet är ett smakprov på vad vi kan förvänta oss av Super Mario Odyssey. Det ser mycket lovande ut!

Super Mario Odyssey Spel till Nintendo Switch

Super Mario Odyssey

Nintendo Switch
(13)
45 st i lager (2-3 vardagar leveranstid)
549:-

Mario släpps "fri"

Det är nu 36 år sedan den italienska rörmokaren dök upp för första gången, som en av flera karaktärer i arkadspelet Donkey Kong. År 1985 fick Mario sin allra första huvudroll i spelet Super Mario Bros, och har under sin karriär varit med på massor av spännande uppdrag i över 200 spel.

I årets utgåva ska ”superhjälten” ut på ett stort, världsomfattande 3D-äventyr. Målet är att Mario och hans nya partner Cappy ska samla tillräckligt med ”Power Moons” för att få fart på luftskeppet ”The Odyssey”, och till slut rädda prinsessan Peach från Bowsers fruktansvärda bröllopsplaner.

 - Detta är första gången Mario får springa fritt i en öppen värld. I tidigare Mario-spel har hjälten endast förflyttat sig innanför ”Mushroom Kingdom”. Detta triggar mitt intresse väldigt mycket, berättar Harring engagerat.

 

Super Mario Odyssey är Nintendos första rena Mario-titel till Switch-konsolen, och är fyllt av hemligheter och överraskningar, detta skriver Nintendo på sina egna hemsidor. Mario kan för första gången skifta kläder och anpassar sig till de förhållanden som är i den världen han befinner sig i – även om det krävs badbyxor eller klänning.

 

 

- I likhet med de övriga Mario-spelen från förr är Super Mario Odyssey ett så kallat ”sandlådespel”. Det innebär att du kan välja om du vill spela fritt eller följa historien, förklarar Harring.

Gaming-experten har ännu inte testat den slutliga versionen, men tvivlar ändå inte på att det här kommer bli en av höstens favoriter.

Läs också: Spelen som kan göra dig smartare

Fler spännande Switch-nyheter

En annan titel som gaming-experten tycker är värt att lägga på minnet är Xenoblade Chronicles 2 – uppföljaren till den hyllade titeln Xenoblade från 2010.

- Det är ett japanskt action-rollspel till Switch, som garanterat inte kommer svika, säger Harring.

Förhandsboka  Xenoblade Chronicles 2, som lanseras den 1 november:

 

Många ser även fram emot ett kärt återseende med Sonic, i det kommande spelet Sonic Forces, som enligt experten är en intressant lansering som ska bli spännande att testa.

- Dessutom vill jag nämna Just Dance 18. En välkomnad uppföljare för dem som föredrar att spela tillsammans med vänner, säger Harring.

 

Förhandsboka Sonic Forces:

Förhandsboka Just Dance 18, som lanseras den 26 oktober:

3DS är inte bortglömt

Det är lyckligtvis inte enbart Nintendo Switch-konsolen som får nya spel under hösten – även ägare av den handhållna konsolen Nintendo 2DS och 3DS har en underhållande höst framför sig.

- Det har redan släppts mycket bra till Nintendo DS-konsolerna i år. Av spelen som släpps i vinter är Pokémon Ultra Sun och Pokémon Ultra Moon de största. Dessutom lanserar Nintendo två specialutgåvor av DS-konsolerna - New Nintendo 2DS XL i Pokémon-design och New Nintendo 3DS XL i samma utseende som 90-tals klassikern Super Nintendo.

- Det är endast designen som är ny med de konsolerna. Men de är också väldigt fina, säger Harring.

 

 

Här är lanseringsdatumen till fler spännande Nintendo Switch-titlar den här hösten:

  • NBA 2K18, 17 oktober
  • WWE 2K18, 17 oktober
  • Lego Ninjago, 20 oktober
  • Rocket League, 1 november

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett

Upprättat: 12.10.2017

Senast uppdaterat: 12.10.2017