Prismatch*Prismatch*

#NOFILTER: Med några enkla knapptryck kan du skapa ditt eget födelsedagsfilter. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

Så enkelt är det att skapa ditt eget Snapchat-filter

Du behöver varken vara speciellt tekniskt lagd eller ha ett dyrt redigeringsprogram installerat på din dator. Att skapa ditt eget ”geofilter” till Snapchat är lekande lätt!

Innan du skickar iväg bilden till vännerna sveper du kanske åt sidan för att kolla vilka filter som finns tillgängliga. Vilka filter du får upp beror på var du befinner dig, vilken dag det är och om någon har skapat ett filter av en speciell anledning. Det sista kan du också göra.

33 procent av de svenska smarttelefonanvändarna har Snapchat, enligt rapporten Svenskarna och internet 2017, och varje dag är det 178 miljoner människor som använder det sociala mediet runt om i världen, upplyser Snapchat själva för Smart via e-post.

Dessa användare skickar mer än 3,5 miljarder ”snappar” dagligen – och hela 3 miljarder av dessa har ett så kallat geofilter.

Har du redan ett Snapchat-konto, är ditt personliga filter bara några knapptryck bort. Du behöver bara välja en mall, kanske justera lite på färgerna, lägga till text och grafiska element. Därefter bestämmer du under vilken period filtret ska vara tillgängligt och hur stort geografiskt område det ska täcka. Väljer du ett litet område, och varighet på endast ett dygn, kostar det dig under 200 kronor.

Läs också: De bästa smart-telefonerna just nu

Så enkelt gör du ett eget filter:

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

Steg 1: Gå in på Snapchat.com > Create  > Create your own Geofilter. Logga sedan in med ditt Snapchat-konto.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 2: Välj ett tema, exempelvis ”Valentine´s day” eller ”födelsedag” och hitta en mall du gillar. Trycker du på ”color” till höger om mobilskärmen, kan du ändra färgen i mallen.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 3: Klicka på texten på mobilskärmen för att ändra texten, eller för att flytta på den. Lägg till flera textboxar genom att trycka på ”+Text” under ”TEXT”-knappen till höger om mobilskärmen. Där du även kan ändra font, textfärg och storlek.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 4: Lägg till roliga element, till exempel en ”bitmoji” av dig själv, som du hittar under ”ELEMENTS”. När du är nöjd med resultatet klickar du dig vidare.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 5: Välj vilka datum filtret ska vara tillgängligt och klicka dig vidare.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 6: Bestäm geografisk plats för filtret. Exempelvis din adress eller en lokal. Alla som använder Snapchat-appen i ditt valda område kommer ha möjlighet att använda filtret på sina bilder och videos. Du kommer få upp ett pris uppe i höger hörn, visat i brittiska pund. Klicka dig vidare för att betala.

 

SKÄRMDUMP: SNAPCHAT.COM

 

Steg 7: Namnge ditt nya geofilter och lägg in betalningsinformation – och vipps så är ditt helt egna filter skickat till Snapchat för att bli godkänt!

 

OBS! Det är 18-årsgräns för att skapa ett eget geofilter. Läs Snapchats villkor här.

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett.

Upprättat: 12.02.2017

Senast uppdaterat: 12.02.2017