NY OG GAMMEL: Til venstre ser du hvordan nye Snapchat ser ut, og til høyre har du den gamle versjonen. SKJERMDUMP SNAPCHAT

Så får du tillbaka den gamla versionen av Snapchat

Om du inte ännu inte har vant dig vid den nya Snapchat-uppdateringen, kan du med detta enkla knepet få tillbaka den gamla designen på din iPhone.

Blir du lite stressad och svettig av att Snapchat har flyttat ”stories” till din vänner-lista? Då rekommenderar vi att du läser vidare. Den gamla Snapchat-versionen är nämligen endast ett par tryck bort – även om det endast är en tillfällig lösning.

Flera medier, bland annat Mashable, har skrivit om hur enkelt det är att fixa ”problemet” som har varit ett hett samtalsämne hos många den senaste tiden. Har du en iPhone kan du nämligen gå tillbaka till den gamla versionen. I alla fall ett litet tag.

Så här gör du:

RADERA OCH LADDA NED: Det första du måste göra är att radera appen. Därefter laddar du ned den igen. Du måste bara komma ihåg att stänga av automatiska uppdateringar i App Store innan. SKÄRMDUMP SNAPCHAT

Steg 1: Radera Snapchat-appen.

Steg 2: Gå in i Inställningar > iTunes och App Store > Stäng av automatiska uppdateringar.

Steg 3: Ladda ned Snapchat-appen på nytt.

Steg 4: Skriv in ditt användarnamn eller e-postadress och tryck på ”Glömt ditt lösenord?”.

Steg 5: Logga in med ditt nya lösenord. Voilà!

P.S! Om du stänger Snapchat-appen helt (dubbelklickar på hemknappen och sveper upp appen), eller om appen hänger sig, kommer den senaste uppdateringen dyka upp nästa gång du går in i Snapchat-appen igen.

 

Sjekk også: Så enkelt lager du ditt eget Snapchat-filter

 

Glöm inte göra ”backup” på dina Snapchat-memories

Snapchat har inte uttryckligen uttalat sig om knepet som ger dig den gamla versionen tillbaka, men deras support-avdelning har postat en rad lägliga tips på deras Twitter den senaste tiden.

SKÄRMDUMP TWITTER

 Snapchat har inte uttryckligen uttalat sig om knepet som ger dig den gamla versionen tillbaka, men deras support-avdelning har postat en rad lägliga tips på deras Twitter den senaste tiden.

Bland annat påminner de användarna om att säkerhetskopiera ”Memories” innan de  ominstallerar eller loggar ut från sina användarkonton.

Har du en säkerhetskopia av bilder och videos i appen, kommer du nämligen inte förlora några av de filer som ligger under ”Memories”, om något skulle gå snett.

 

Så gör du:

Inställningar (kugghjul-ikonen) Memories > Säkerhetskopiering >Klar. Om det inte står ”klar” kan du klicka vidare för att se vilka snaps som behöver säkerhetskopieras.

 

Detta är ändringarna i den senaste uppdateringen

Även om du kan ”nedgradera” Snapchat med hjälp av knepet ovan, kommer du förr eller senare få den nya Snapchat-uppdateringen till din telefon. Enligt Snapchat är den nya uppdateringen organiserad runt dig och dina vänner, och det är nu en större skillnad mellan din privata Snapchat och innehåll från andra medier.

Detta är nytt:

NYTT I UPPDATERINGEN:  ”Vänner”-skärmen och ”upptäck”-skärmen är områdena som har fått flest nyheter i den nya Snapchat-versionen. SKÄRMDUMP SNAPCHAT

 

 

Ny vänner-skärm: Snapchat har flyttat dina vänners ”stories” till vänner-skärmen, där du tidigare hade en lisa över skickade och mottagna bilder och videos. Du hittar med andra ord allt innehåll från dina vänner på ett och samma ställe.

Ny ”upptäck”-skärm: Där du tidigare kunde se dina vänners ”stories” och innehåll från medier, hittar du endast ”professionellt” innehåll nu. Du hittar innehåll från tidningar, men också populära ”stories” från kändisar och influencers.

Ny design på profilskärmen: Om du trycker på ikonen uppe till vänster på skärmen, kan du lägga till vänner, se hur många som har sett sin ”story” och även radera den om du önskar det. Den här skärmen har fått en ny design i uppdateringen.

”Snap map” i webbläsaren: En annan nyhet är att ”Snap map”, alltså kartan du får upp genom att nypa ihop två fingrar inne i appen, nu blir tillgänglig även utanför Snapchat-appen. Men du behöver inte vara orolig, vem som helst kan inte se var du befinner dig. Offentliga inlägg, så kallade ”our stories”, kommer dyka upp på din karta, men inte dina privata ”stories”.

Stor Bitmoji-uppdatering: Med den nya Snapchat-designen har Bitmojien, som är din personliga emoji, fått mycket större plats och du kan göra många fler justeringar för att göra den ännu mer lik dig själv.

 

 

Läs mer här: Gör din Bitmoji ännu mer personlig

 

 

Upprättad: 26.02.2018

Senast uppdaterad: 26.02.2018