Prismatch*Prismatch*

FÄRGGLAD HÄLSNING: Aldrig mer tråkig kommunikation med Bitmoji Deluxe. FOTO: VGA PARTNERSTUDIO

Stor uppdatering: Gör din Bitmoji ännu mer personlig

Nu har Snapchat rullat ut flera hundra nya styling-möjligheter til Bitmoji. Här är allt du behöver veta om den lilla avataren – och hur du skapar den.

Nyligen lanserade Snapchat den globala nyheten Bitmoji Deluxe – en helt ny Bitmoji-funktion som gör det möjligt att skräddarsy sin Bitmoji till att bli ännu mer levande.

För dig som inte är bekant med Bitmoji sedan tidigare: Bitmoji är en personlig och mer avancerad typ av emoji – en slags skräddarsydd variant som liknar dig. Poängen med Bitmoji är att göra mobilkommunikationen mer mänsklig och rolig, genom att få fram precis hur du känner dig i dina online-samtal.

Sedan appen Bitmoji lanserades i november 2014 har flera miljoner människor världen över använt den för att bygga en digital version av sig själv, skriver Snapchat i ett pressmeddelande. Bitmoji ägs nu av Snapchat och blev den mest nedladdade appen under 2017.

Läs också: Så enkelt är det att skapa ditt eget Snapchat-filter

UNIK: Det finns otaliga sätt att styla en Bitmoji på, så du kan få den precis som du vill. FOTO: SNAPCHAT

Smink, skägg och ”highlights” i håret

I den första utgåvan av Bitmoji var styling-möjligheterna relativt enkla, med ett begränsat urval av ansiktsdrag och tillbehör. Efter återkoppling från användarna kom Snapchat fram till att de små detaljerna är väldigt viktiga för folk när det ska skapa en kopia av sig själv – särskilt saknat var större variation av hårfärger och frisyrer, upplyser Snapchat via e-post till Smart. 

Snapchat tog användarnas feedback på allvar – i Deluxe-versionen av Bitmoji finns hårfärger i alla tänkbara nyanser, som kan kombineras med nya frisyrer, ansiktsdrag, smink och tillbehör på oändligt många sätt. Det är med andra ord endast fantasin som sätter gränser för hur din avatar ska se ut.

Så här går du tillväga för att skapa din Bitmoji Deluxe:

1. Installera eller oppdatera appen

Bitmoji-appen är tillgänglig både för iPhone och Android och kan laddas ned i App Store eller Google Play. Om du redan har Bitmoji-appen installerad på din telefon måste du uppdatera appen för att kunna använda Bitmoji Deluxe. Är du Apple-användare bör du även kolla att du har den senaste iOS-uppdateringen installerad, eftersom appen inte fungerar lika bra med den äldre iOS-versionen.

Såg du den här? QuikStories: Det enklaste sättet att redigera video på

2. Välj Bitmoji «style» 

När appen är uppdaterad måste du välja ”avatar-stil”. Öppna appen och klicka på kugghjulet uppe till vänster för att komma till Inställningar > Klicka på ”Ändra avatarstil”. Här får du tre möjligheter att välja mellan: Bitstrips, Bitmoji Classic och Bitmoji Deluxe  > Välj Bitmoji Deluxe och sätt igång.

SKÄRMDUMP BITMOJI-APP

3. Starta med en selfie

Den mest praktiska funktionen i Bitmoji Deluxe är att du kan ta en selfie inne i appen, så att du kan använda den som ”mall” när du bygger ditt digitala jag. När bilden är tagen gäller det att efterlikna den så bra du kan.

SKÄRMDUMP BITMOJI-APP

4. Välj utseende 

Kom ihåg att lägga lite extra tid på att forma din Bitmoji. När du väl har börjat, är det nämligen väldigt svårt att sluta – och det är överraskande hur detaljorienterad man blir när det kommer till utseendet av sin egen avatar. Allt från längd på ögonfransar, till typ av glasögon och skäggväxt skall väljas in i minsta detalj, men bli inte stressad om du inte blir helt nöjd med dig själv på första försöket. Du kan när som helst gå in och ändra på din Bitmoji.

Hos den här mannen måste skägget uppdateras. För skägget i det analoga ansiktet har växt avsevärt sedan Bitmojin skapades.

SKÄRMDUMP BITMOJI-APP

5. «Dress to impress» – eller för jobbet.

Även om du inte har råd att köpa dyra designer-kläder i det verkliga livet, så har din Bitmoji det. Tack vare Snapchats samarbeten med olika designers kan du välja och vraka i allt från ”high end”-design till ”streetwear” till din Bitmoji, utöver arbetsuniformer och supporterkläder. 

SKÄRMDUMP BITMOJI-APP

6. Visa din personlighet! 

När du är klar med utseendet av din avatar, klickar du på ”spara avatar” Då skapar appen automatiskt massor av ”klistermärken” som visar ditt digitala jag i olika situationer, med passande text och uttryck. För att kunna använda avataren och klistermärkena i Snapchat måste du först ge Snapchat tillåtelse. Så gör du det: Öppna Snapchat > Klicka på profilsymbolen uppe till vänster > Klicka på ”Lägg till Bitmoji”.

När du skickar ”snaps” till vänner som också har kopplat Bitmoji mot Snapchat, kan du använda klistermärken med bådas avatarer.

SKÄRMDUMP SNAPCHAT

Är du Apple-användare kan du även göra kommunikationen i andra kanaler mer underhållande genom att lägga till Bitmoji som ett tangentbord på din telefon:

Gå in i Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Lägg till nytt tangentbord > Bitmoji.

För de allra största entusiasterna kan Bitmoji även integreras som ett tillägg i webbläsaren Google Chrome. Då kan du bland annat använda din avatar i signaturen på Gmail. Klicka här för att ladda ned tillägget. 

SKÄRMDUMP GMAIL

 

Upprättad: 26.02.2018

Senast oppdaterad: 26.02.2018