The Last of Us Part II lovar en berättelse utöver det vanliga

När The Last of Us lanserades för Playstation 3 under 2013 började ett oförglömligt äventyr. Berättelsen om Ellies och Joels resa genom ett USA ödelagt av infekterade mutanter gick rakt in i mångas hjärtan, inte minst tack vare utvecklarna Naughty Dogs sällsynta förmåga att förmedla känslor genom TV-skärmen. Nu väntar nästa del.

Nu väntar fortsättningen

The Last of Us Part II tar avstamp fem år efter att vi lämnade Ellie och Joel i slutet av första spelet. Ellie har hunnit fylla 19 år, och är även här huvudperson för berättelsen. Exakt vad titeln handlar om vet vi inte ännu, men avslöjat är att en tragisk händelse vänder upp och ned på det förhållandevis lugna livet i bosättningen Jackson. Det skickar ut Ellie på en resa till Seattle i hämdens tecken, där en farlig kult kallad the Seraphites hamnar i fokus.

Spelet ska kännas i hjärtat

Precis som för det första spelet utlovar Naughty Dog stort fokus på relationer och känslor. Enligt utvecklaren kan vi vänta oss en snårig berättelse full av skarpa vändningar och svåra beslut, där spelaren själv måste ta ställning till vad som är rätt eller fel. Som i The Last of Us Part I handlar mycket om att se Ellie utvecklas av händelserna runt henne både positiva och negativa.

The Last of Us Part II lanseras den 19 juni 2020. Spelet är än så länge exklusivt för PlayStation 4, men en lågoddsare är att titeln även kommer till PlayStation 5 längre fram.

YouTube Video - The Last of Us Part II - Official Story Trailer | PS4

Positiva omdömen hos media

Att The Last of Us Part II är ett av årets mest efterlängtade spel är ingen underdrift, och det mesta pekar på att alla fans kommer bli nöjda. Spelet hyllas för sin grafik och de förbättringar av gameplay som Naughty Dog infört sedan ursprungliga The Last of Us. Titeln ser mycket bra ut och har stabil bildfrekvens, trots att PlayStation4 och PlayStation 4 Pro vid det här laget börjar bli rejält till åren. Recensenter lyfter även fram mellansekvenserna, skådespeleriet och berättelsen som väldigt starka kort – precis som vi förväntar oss av Naughty Dog.

"Den man älskar är ibland den man kritiserar mest, och det går inte att komma ifrån att The Last of Us Part II, trots allt jag skrivit ovan, är en makalös resa. Och det är viktigt att en sån här titel kommer just nu. För innan vi ger oss in i en helt ny generation vill vi ju känna just det där. En sista gång. En sista sång." skriver Joakim Bennet för FZ.se och delar ut starka betyget 4/5 – "Mycket bra". Precis så är det. Med The Last of Us Part II sätter Naughty Dog sista spiken i kistan för en hel konsolgeneration, och de gör det med all heder – det här spelet får du inte missa.