Prismatch*Prismatch*

Bild: BERGSALA AB / NINTENDO

Spela tillsammans med familjen

Dåligt väder? Spendera tiden genom att samla familj och vänner på en spelkväll framför Tv:n.

Under dagar med dåligt väder är det lätt att bli rastlös. Espen Harring, som är marknadsansvarig för gaming hos Komplett, rekommenderar spelkonsolen en perfekt sysselsättning.

 - Ingenting slår en hederlig tävling mellan familjemedlemmarna.

Under det senaste året har det varit väldigt populärt att spela multiplayer online, istället för att samla hela gänget för en spelrunda. Lyckligtvis lämpar sig många av spelen – som släpps nu -  ypperligt för att spela tillsammans.

LEK OCH SKOJ: Med VR-glasögon på huvudet är gaming-entusiasten Espen Harring (t.v) i sitt esse. Här tillsammans med sin kollega Mikkel Melsom. FOTO: VG PARTNERSTUDIO

- För några år sedan var det spelen Sing Star och Guitar Hero som samlade människor framför Tv:n. I år har det släpps flera likande spel, och det finns goda förutsättningar för både bilkörning, allsång och dans i vardagsrummet, säger Harring.

- Vilken spelkonsol rekommenderar du familjer att köpa, om de inte redan har en?

- Nintendo Switch är ett väldigt familjevänligt alternativ. Den har spel som är enkla att förstå, även för de allra minsta. Dessutom tror jag många i dagens föräldrageneration har ett förhållande till Nintendo och Super Mario. Här finns det med andra ord underhållningsvärde för hela familjen, säger Harring.

Spelkonsolen Playstation är också ett säkert val. Den senaste konsolen i raden, Playstation 4 Pro, är den mest populära konsolen på marknaden just nu, och har en stor spelkatalog som innehåller många spel som passar både barn och vuxna.

Läs mer: It's a me, Mario – här är historien om Super Mario

När konsolen väl är på plats i hemmet, är det bara att sätta igång. Här är gaming-expertens favoritspel:

Let’s Sing 2018

Ta en halstablett och värm upp stämman, det här är nämligen Nintendo Switch första Karaoke-spel!
Let’s sing har en stor katalog med 30 internationella ”smash hits”,  med allt från Coldplay till Calvin Harris. Ju mer du sjunger, desto större chans har du att klättra uppåt i de nätbaserade topplistorna.  Det spelar ingen roll om du har röst som Carola, eller om du låter som en kråka när du sjunger – här är det insatsen som räknas.

Let’s Sing 2018 spelas på Nintendo Switch

Mario Cart Deluxe 8

Mario Kart 8 Deluxe Spel till Nintendo Switch

Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo Switch
(13)
22 st i lager (1-3 dagar leveranstid)
549:-

Tävlingskör mot vännerna med de kända figurerna från Super Mario-världen. Mario Cart Deluxe 8 inkluderar 48 banor, 41 karaktärer (36 från originalspelet och fem nya) och två nya hjälpmedel som inte finns på de föregående spelen. Här blir det snabbt högljutt, och mycket skratt.

- Min dotter spelar mycket på vår Nintendo Switch-konsol hemma, och hon har verkligen fastnat för Mario-spelen.  Mario Cart kan spelas i fyra olika svårighetsgrader och passar därför lika bra till en fyra-åring som till mig, säger Harring.

Mario Cart Deluxe 8 spelas till Nintendo Switch.

Såg du denna? Arena of Valor – ett av de snabbast växande mobilspelen för vuxna just nu

Just Dance 2018

- Den här listan är inte fullbordad om den inte innehåller spelet Just Dance 2018. Här spelar det ingen roll om du är ung eller gammal. Skruva upp ljudet och gå loss – det här spelet omvandlar vilket vardagsrum som helst till ett dansgolv, säger Harring entusiastiskt.

Just Dance 2018 är det senaste tillskottet i tidernas största musikspelserie. Det innehåller 40 nya låtar, med allt från nya hits till gamla schlagerdängor.
Skulle du ändå sakna någon låt, kan du skapa ett konto på ”Just Dance Limited” – en abonnemangsbaserad streamingtjänst för ”on-demand”- dans.
Dessutom har spelet fått ett nytt barnläge, en koreografi framtaget speciellt för barn. Du behöver varken kamera, Kinect, PC Move eller Joy-Cons. Du använder bara smarttelefonen med Just Dance Conroller-appen.

Just Dance 2018 kan spelas på PS4, Nintendo Switch och Xbox One.

Rocket League collector’s edition

Rocket League är en blandning av ett fotbollsspel och ett bilspel, där spelarna är utbytta mot ”raketbilar” och målet är att skicka den enorma bollen i mål. Rocket League är ett spel med högt tempo och är enligt experten så enkelt att man lär sig mekanismen på ett par minuter.

- Du kan välja om du vill spela endast i sällskapet, eller med flera spelare online. Man kan vara totalt upp till åtta spelare på banan, säger Harring.

Rocket League kan spelas på Xbox One och Playstation och Nintendo Switch.

 

Läs också: Stor guide: Så väljer du rätt konsol

FIFA 18

Du behöver inte vara fotbollsentusiast för att ha kul med nya FIFA 18. Samla syskonen och kör en runda under tiden ni väntar på att maten ska bli klar, eller leta fram fotbollströjor, skapa en turnering och bjud in till fotbollsfest hemma i vardagsrummet. Oavsett hur länge ni ska spela – kom ihåg att köpa en pokal till vinnaren!

FIFA 18 kan spelas på både Xbox One och PS4. 

 

Innehåll producerat av VG Partnerstudio för Komplett

Upprättat: 02.02.2018

Senast uppdaterad: 02.02.2018