Så väljer du den bästa laptopen för just dig

Vi har ett brett urval av PC:s och det kan snabbt bli svårt att välja. För att hitta den bästa datorn är det några val du måste göra. Det kan nämligen vara stora skillnader mellan en bäst-i-test-laptop till gaming och en bäst-i-testdator för studier.

Det första du bör tänka på är vilket behov du har just nu, men också vilket behov du kan få i framtiden. Kanske använder du din bärbara laptop enbart till jobbet just nu, men det släpps ett spel nästa år som du väldigt gärna vill testa? Då kan det vara en idé att köpa en dator med lite bättre komponenter. I bästa fall får du också en snabbare bärbar PC med en bra skärm. Oavsett bör du spana in datorer med bäst-i-test-utmärkelser för att få en bra överblick över vad som finns tillgängligt på marknaden.

Nedan finner du flera alternativ. Klicka på den kategori som bäst matchar med din vardag och se vårt handplockade urval. Det viktigaste att tänka på är att den bästa laptopen är den som skapats för just ditt behov!

Webbsurfande och e-post >

Du letar efter en dator för enkla uppgifter som webbsurfande, internetbank och e-post. I denna kategori hittar du laptops utan betydande minne och laptops som till stor del bygger på molnlagring.


En dator för allt >

Du letar efter en dator som är lämplig för flera användare och som täcker de flesta datorbehov. Här finns en handfull laptops med bra storlek och kvalitet på skärmen så att de kan användas till enklare gaming utöver vanliga uppgifter på datorn.

Gaming >

Du gillar att spela och vill i stor utsträckning även ha denna möjlighet på din nya laptop. Dessa datorer är utrustade med hög skärmkvalitet och prestanda för dig som föredrar detta framför låg vikt. Här kan du förvänta dig en hel del kvalitetstid tillsammans med spelkompisarna.


Studenter och människor i farten >

Du har ofta datorn med dig och föredrar en maskin med låg vikt och bra batteritid utöver att den täcker de vanliga datorbehoven. Här finns 2-in-1-datorer och MacBooks, liksom andra lätta datorer som tillfredsställer de vanliga datorbehoven med glans.

Webbsurfande och e-post

Här hittar du ett urval maskiner utan dyra komponenter och som är anpassade för enkla uppgifter som inte kräver mycket kraft. Välj mellan prisvärda och ”vanliga” datorer med Windows operativsystem eller Chromebook med Chromes operativsystem. Dessa laptops ger snabb uppkoppling och lång batteritid - perfekt för de vanliga datorbehoven.

Chromebook >

Google har skapat sitt eget operativsystem och gemensamt för Chromebooks är att de alla har Chrome OS. Dessa laptops är enkla att använda och du kommer snabbt igång så länge du har internetuppkoppling, vilket är viktigt för den här datortypen. De är alltid uppdaterade* med antivirus och senaste programvaran.

Prisvärda Windows-datorer >

Alla har inte behov av stort lagringsutrymme eftersom det finns en mängd olika molntjänster och externa hårddiskar som kan göra jobbet. Om du dessutom inte behöver en särskilt snabb maskin, om datorn mest används för nättidningar och e-post, finns det ett antal prisvärda laptops och några ser du här.

* Chromebook uppdateras automatiskt i bakgrunden så att enheten får den senaste programvaran och de senaste säkerhetsfunktionerna utan att du blir avbruten. Se hur länge en enhet kvalificerar sig för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

Prisvärda Windows-datorer

Alla har inte behov av stort lagringsutrymme eftersom det finns en mängd olika molntjänster och externa hårddiskar som kan göra jobbet. Om du dessutom inte behöver en särskilt snabb maskin, om datorn mest används för nättidningar och e-post, finns det ett antal prisvärda laptops och några ser du här. Klicka här för att återgå till huvudsidan. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Chromebook

Google har skapat sitt eget operativsystem och gemensamt för Chromebooks är att de alla har Chrome OS. Dessa laptops är enkla att använda och du kommer snabbt igång så länge du har internetuppkoppling, något som är mer eller mindre avgörande för den här datortypen. De är alltid uppdaterade* med antivirus och senaste programvaran. Klicka här för att återgå till huvudsidan. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

* Chromebook uppdateras automatiskt i bakgrunden så att enheten får den senaste programvaran och de senaste säkerhetsfunktionerna utan att du blir avbruten. Se hur länge en enhet kvalificerar sig för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

En dator för allt - allt-i-allo

Dessa laptops är till för dig som vill ha en dator som kan användas till allt och som matchar hela familjens olika behov. Förmodligen står datorn ofta på en fast plats och används främst i hemmet. Då är troligen låg vikt inte viktigt för dig. Här får du maskiner med prestanda som också möjliggör datorspelande och bra storlek på skärmarna.

Stor skärm för hela familjen >

En laptop som är väl lämpad för hela familjen blir ofta kvar hemma och med en 17-tums skärm känns det som att arbeta på en extern bildskärm. Dessa datorer löser enkelt de dagliga uppgifterna och den stora skärmen ökar användningsområdet för dessa produkter.

Traditionell allt-i-allo >

Dessa produktförslag är bra datorer som du kan ha i åratal med skärmstorlekar på upp till 15,6 tum. De utvalda bärbara datorerna innehåller komponenter av hög kvalitet. Detta gör att de kan ta sig an de lite tyngre uppgifterna och lämpar sig väl för mer än bara internetbank och surfande.

Stor skärm för hela familjen

En laptop som är väl lämpad för hela familjen blir ofta kvar hemma och med en 17-tums skärm känns det som att arbeta på en extern bildskärm. Dessa datorer löser enkelt de dagliga uppgifterna och den stora skärmen ökar användningsområdet för dessa produkter. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Traditionell allt-i-allo

Produktförslagen nedan är bra datorer som du kan ha i åratal med skärmstorlekar på upp till 15,6 tum. De utvalda bärbara datorerna innehåller komponenter av hög kvalitet. Detta gör att de kan ta sig an de lite tyngre uppgifterna och lämpar sig väl för mer än bara internetbank och surfande. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Gaming-notebook

Du föredrar datorn som plattform för dina spel och vill gärna ha möjligheten till gaming på din laptop. Oavsett om du spelar lite eller mycket hittar du här bärbara gaming-maskiner som levererar. Flera av produkterna är dessutom lätta för att vara i gaming-kategorin och är perfekta för dig som är mycket i farten.

Casual gamer >

Om du är en så kallad casual gamer spelar du gärna på datorn ibland men behöver inte de dyraste och mest kraftfulla maskinerna. Du spelar inte nödvändigtvis i timtal varje dag och spelar även på andra enheter som konsolspel. De utvalda datorerna är lite billigare speldatorer men som fortfarande hanterar grafiken i de flesta speltitlar.

Enthusiast-gamer >

Du är en sann gamer och du behöver kraft - mycket kraft! Med en bärbar gaming-dator kan du spela var som helst utan någon stor rigg. Vi har valt en handfull laptops med hög prestanda som förhindrar fördröjningar. Dessa produkter kan hantera allt från surfande, redigering och självklart gaming.

Speldator med låg vikt och slimmad design >

Det finns grymma gaming-maskiner som inte väger så mycket. Våra utvalda gaming-laptops har inte de största skärmarna, och inte det renodlade gamingutseendet, men levererar när det verkligen gäller under dina spelsessioner. De utvalda datorerna är perfekta för en student som spelar eller en mer anonym gamer som inte är lika upptagen av det yttre som av det inre.

Casual gamer

Om du är en så kallad casual gamer spelar du gärna på datorn ibland men behöver inte de dyraste och mest kraftfulla maskinerna. Du spelar inte nödvändigtvis i timtal varje dag och spelar även på andra enheter som konsolspel. De utvalda datorerna är lite billigare speldatorer men som fortfarande hanterar grafiken i de flesta speltitlar. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Enthusiast-gamer

Du är en sann gamer och du behöver kraft - mycket kraft! Med en bärbar gaming-dator kan du spela var som helst utan någon stor rigg. Vi har valt en handfull laptops med hög prestanda som förhindrar fördröjningar. Dessa produkter kan hantera allt från surfande, redigering och självklart gaming. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Speldator med låg vikt och slimmad design

Det finns grymma gaming-maskiner som inte väger så mycket. Våra utvalda gaming-laptops har inte de största skärmarna, och inte nödvändigtvis det renodlade gamingutseendet, men levererar när det verkligen gäller under dina spelsessioner. De utvalda datorerna är perfekta för en student som spelar eller en mer anonym gamer som inte är lika upptagen av det yttre som av det inre. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Studenter och människor i farten

Du bär runt på din laptop dagligen och behöver en dator med bra batteritid. Här är en laptop för dig som springer mellan föreläsningar eller möten, men ändå vill ha en bra dator med hög kvalitet som alltid levererar. Här hittar du bärbara datorer som också kan fungera som surfplatta och levererar år efter år.

2 - in -1 avtagbar >

En ”detachable” PC är en laptop där det är möjligt att ta bort skärmen. Då blir skärmen och tangentbordet två separata delar. Den löstagbara skärmen fungerar som en komplett surfplatta med pekskärm. Dessa utvalda datorer är lätta maskiner som är lämpliga för dig som tar med din dator vart du än går.

2 - in - 1 konvertibel >

Datorer i kategorin konvertibla datorer, är laptops där det är möjligt att vrida skärmen hela 360 grader. Med skärmen vriden runt och på baksidan får du en komplett surfplatta utöver en lätt och behändig dator. Perfekt för dig som vill undvika kostnaden med att behöva köpa två enheter.


Ultraportabel dator >

Dessa är några av de mest slimmade och lätta datorerna vi har här på Komplett. Dessa kallas ofta för ultraportabla just för att de är perfekta för dig som bär med dig en laptop dagligen. De finns i olika prisklasser, där de dyrare versionerna arbetar snabbare än de billigare alternativen på grund av bland annat internminnet.

2 - in -1 avtagbar

En ”detachable” PC är en laptop där det är möjligt att ta bort skärmen. Då blir skärm och tangentbord två separata delar, där den löstagbara skärmen fungerar som en komplett surfplatta med pekskärm. De utvalda datorerna nedan är lätta maskiner som är lämpliga för dig som tar med din dator vart du än går. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

2 - in - 1 konvertibel

Datorer i kategorin konvertibla datorer, är laptops där det är möjligt att vrida skärmen hela 360 grader. Med skärmen vriden runt och på baksidan får du en komplett surfplatta utöver en lätt och behändig dator. Perfekt för dig som vill undvika kostnaden med att behöva köpa två enheter. Klicka här för att återgå till huvudsidan.

Ultraportabel PC

Dessa är några av de mest slimmade och lätta datorerna vi har här på Komplett. Dessa kallas ofta för ultraportabla just för att de är perfekta för dig som bär med dig en laptop dagligen. De finns i olika prisklasser, där de dyrare versionerna arbetar snabbare än de billigare alternativen på grund av bland annat internminnet. Klicka här för att återgå till huvudsidan.