Prismatch*Prismatch*
Datorerna du kan använda till studier och gaming

Datorerna du kan använda både till studier och gaming

Publicerad 10. aug 2018 13:47, uppdaterad 05. jul 2019 21:42

Flera studenter idag har behov för en bärbar dator som inte bara är för studierna, utan som också fungerar bra till aktiviteter som videoredigering och gaming. Vi har valt ut fyra laptop-modeller som är både kraftfulla och praktiska.

Bjørn Anders Gustavsen är Category Buyer hos Komplett, han menar att det är många faktorer man bör tänka på när man ska välja bärbar dator.

– Batteri och vikt betyder mycket för mig. Samtidigt måste den vara tillräckligt kraftfull för att kunna genomföra både arbetsuppgifter och underhållning efter arbetstid.

BRA TIPS FRÅN EXPERTEN: Bjørn Anders Gustavsen är Category Buyer hos Komplett, han ger dig goda råd inför valet av bärbar dator. FOTO: KOMPLETT

Gustavsen påpekar att inte alla klassrum har tillräckligt med laddningsmöjligheter, så bra batterikapacitet kommer helt klart vara en fördel. Vidare nämner han att 15,6” är en bra storlek. Den är inte för stor för att passa i föreläsningssalen och laptops i denna storlek väger ofta inte mer än 2-2,5 kg.

Bra

– Denna är bra för att den både är billig och man får många kvalitetskomponenter. Datorn har en kraftfull processor som klarar de flesta uppgifter.

Den har en balanserad mängd internminne och en snabb hårddisk. Batteriet är något mindre, men kommer hålla i cirka 1,5-2,5 timmar under maximal användning. Allt som allt är detta en riktigt bra arbetshäst.

Bättre

– Denna laptop är bättre eftersom den kommer med de senaste komponenterna, och är både lättare och tunnare. Den har också en mer kraftfull processor. Datorn passar perfekt för dig som både skall redigera bilder, video och streama samtidigt.

Den har ett kraftfullt grafikkort och är en ganska säker investering för framtiden med tanke på spel och prestanda. Dessutom har den mer arbetsminne och en större hårddisk som kommer ge gott om arbetsutrymme.

Bäst

– MSI GL63 är en kraftfull arbetsdator inpackad i en slank design. Här erbjuds det senaste inom grafikprestanda och ett helt nytt verktyg för spelutveckling som ger ännu mer realistisk grafik.

Utöver en förbättrad kyl-lösning, kommer denna laptop med en stor hårddisk, kraftfull processor och tillräckligt med arbetsminne för de flesta. Utseendemässigt är detta en estetiskt snygg dator med en relativt framträdande gaming-look.

– Acer Predator Triton 500 är en spännande dator. Här har man det senaste grafikchipsetet, en kraftfull processor, tillräckligt med arbetsminne och en stor hårddisk. Den har väldigt bra batterikapacitet och levererar 2,5-3,5 timmar batteritid vid hög belastning. Vid normal användning kommer du kunna få hela 5-6 timmar batteritid.

Dessutom väger denna dator endast 2 kg och har en slank och läcker design. Ett väldigt behagligt tangentbord och en stor touchpad. Denna dator kommer vara med dig länge, både i studier och i gaming-världen.